torsdag

nu är jag hemma efter två underbara dagar på kusten med min kära klasskamrater. det har varit så jäkla härligt. studiebesöket på Strömstad Spa kunde inte bli bättre. Rundvandringen kunde var ju dock inge nytt för oss som redan har varit där och jobbat. Lunchbuffén var precis lika god som sist, allt ifrån god lax till panang, uutsöökt! Kvällen tillbringades i Lysekil, åt räkor ute på en brygga vid havet. visst låter det bra? vädret var åt skogen, det blåste storm och det var 13 grader varmt, haha. men går man i kyht08 så sitter man ute på bryggan vilket väder det än är :) vi frös in efter en stund där kortspel och lite mer vin väntades. hade sjukt kul :)

i morse vaknade vi till strålande sol, hann avnjuta några sekunder på våran balkong ut mot havet. när ja klev in på toan fick jag mig ett gott skratt. såg dig mörda en snígel stod skrivet på speglen. haha, elin & gabriel roade sig med att trampa på sniglar när vi var ute och gick i regnet på kvällskvisten. vid halv tio åkte vi till Vann spa utanför lysekil, riktigt fint! utsikten i pool & relaxen kunde man ju inte klaga på.

på bussen hem blev det anatomi för mig och frida för hela slanten. det väntas på hårda dagar med plugg nu.

tack för två härliga dagar, stämningen i klassen har varit så jäklas härlig.





det blåste som sagt väldigt mycket :)

tisdag kväll

det blev några timmars pluggande. jag insåg att jag inte har många dagar kvar, och det behövs repeteras en hel jävla del. bläää. har tagit mig en äggmacka och myst ner mig i soffan. sakni på älsk, hoppas ja somnar gott utan honom!

god natt mina vänner.

tisdag

färdig spaterapeut var vi tydligen idag! känns ju gött, liite synd att alla härliga spalektioner är slut i skolan faktiskt :) nu är det bara att ge och ge :) vi startade morgonen med ett kurbad på spa, efter det blev det en lerinpackning och lite ansiktsbehandling i skolan, myycket skönt. men inget som slår hostone massagen! skulle verkligen vilja ha stenarna så jag kan låta mina nära och kära få känna på nåt så skönt! men det är så sablans dyra dom rackarna :/

så hamnade jag här i soffan som jag inte skulle göra, har en del att pyssla med idag. plugga, packa och ut och springa. får se hur långt jag kommer :) i morgon åker vi till strömstad hela högen. där ska vi göra ett besök på strömstad spa, käka lunch, bada och ha det gött. sedan åker vi vidare till lysekil där räkfrossa på klipporna väntar, kommer bli en underbar kväll! torsdagen ska vi göra ytterligare besök på spa.

nej nu är det dags att tag..

måndag

ny vecka, nya tag. har haft en skön dag i skolan, åter en spavecka, å jag gillart! :) idag har vi fått och gjort en hotstone massage, sjukt skönt vill jag lova! kunde inte tänka mig att det skulle vara så skönt, men det var det! går ni på spa, prova detta! ganska dyrt dock :/ har haft en riktigt bra och skön helg. en lååång helg :) har tillbringat den mesta tiden med N. Lördagen var vi krillehöla på lunch hos mormor, alltid lika gott. kvällen tillbringades även där i krillehöla. förfest hos marina&jonas, därefter blev det mastis! en riktigt lyckad kväll må jag säga, askalas och dyng gla, haha :) älsk och jag har precis tagit oss en lugn och skön promenad runt stan i solen. ser så gött ut när allt folk sitter ute på uteserveringarna, äter och dricker gott. nu blir det CSI sen sänga!

anatomi

Soleus - Djupa vadmuskeln
Ursprung: Vadbenet - caput fibula, fibulas proximala 1/3
Skenbenet - tibias proximala 1/3
Fäste: Hälsbensknölen - tuber calcanei
Funktion: Plantar fleion av foten, övre språngbensleden
Supination av foten, nedre språngbensleden
Postural

Nedre språngbensleden - art.. talo-calcaneo-naviculare
Ledtyp: Kombinerad led
Ledhuvud: Talus främre del
Ledpanna: Formas av naviculare och calcaneus
Ledkapsel: Vid och slapp
Ligament: Lig. calcaneonaviculare plantare

ifall ni undrar vad jag sysslar med... börjar bli lite småtrött på skiten faktiskt.



fredag

fredagen är kommen, har trott att det vart fredag enda sen i tisdags. men nuu är den här :) det regnar ute, precis som jag önskade. förlåt! men jag ska ändå bara sitta inne och plugga den störta delen av dagen ändåå. börjar kurra riktigt i magen nu så det får bli ett besök i mammas frys snart.

tack Linda för du fixa håret på migi igår, nu kan jag göra mig i ordning utan att kräkas på min spegelbild :) ikväll blir det tacos & film. gooott det!

torsdag

tog ett antal sekunder innan jag kunde komma på vilken dag det var idag..

dagen går snabbt.. sitter här och väntar på att N ska komma hem ifrån träningen så vi kan käka. börjar bli lite smått utsvulten faktiskt. har rört en hel del på mig och bara ätit frukost än så länge. älsk och jag tog en promenad runt storfors i morse, senare tog jag mig en spring tur runt sjön, ännu lite senare var N på g att gå ut igen, så då blev det en promenad runt "lilla" sjön. så idag har jag rört på fläsket må jag säga, dags att ta igen lite efter alla dessa slappar dagar som blivit!

ikväll far vi till L&J, dags att fixa mitt hår nu. min ljushåriga gråa utväxt börjar gro sig fast snart.. hoppas på en skön och mysig kväll vilket jaag garanterat kommer få med mitt kära sällskap! :)

onsdag och helga

då var man åter tillbaks i byn. solen skiner och en runda runt baggtjärn är gjord! idag var det slitit.. min mage skrek efter mat hela vägen runt.

idag har jag varit i kga en svänga och hälsat på kela, mycket trevligt! inte ofta bara vi två ses och strir lite :) åt öven en riktigt god sallad på melkers, man fick välja själv :D anatomin ryckte imig så jag tog två bussen hem. det var inte igår man åkte med den gamla skolbussen... nu blir det en dusch, iväg och handla och göra käk. sen blir det nog kanske söffa, eller va tror ni? det tror jaaag. skönt det.

ha en skön kväll gott folk.

tisdag

har varit ute på den skönaste promenaden på länge. har suttit inne hela dagen och pluggat, så luft var det mest nödvändiga jag behövde. varmt och skönt var det, hade bälla med mig i öronen hela vägen också. fick ett utbrott på älsk för att han inte ville följa med innan jag gick, ditt lata jävla arsle och så small dörns igen :p när ja kom hem var det diskat, undlanplockat och kvällsmaten var framställd, ibland är du allt litte söt! ;)

va folk det var ute på varenda uteservering, på en tisdag? vädret lockar verkligen ut folket.

har inte varit i skolan idag heller, ibland har man inte någon lust. är ledig resten av veckan, vilket kommer behövas till allt pluggande. har fått en hel del gjort idag också. i morgon ska jag även till kga en sväng och träffa kela! luncha på stan ska vi göra :)

fredag

det vart nästan en heldag på marieberg med lille&storebror ruud ! skulle inhandlas dop present, blev en hel del annat också. t o m jag unnade mig lite småsaker :) N&P köpte sig en varsin liten datorn, den lilla röda :p så nu sitter dom båda två och nördar. N är glad så han kan spela poker närsomhelst antar jag, jag går inte alltid med att han ockuperar min dator, då blir pluttit!

vad sker ikväll då? några öl har jag hört några gånger. hoppas vi hamnar i sällskap med L & J iaf. nu vill jag ha kääk!

en bra torsdag

mörn mörn!

är man glömsk som jag kommer man inte alltid i tid till skolan. skolarbete och plånbok kom inte med i min väska när jag skulle till tåget så det var bara att vända. får bli halv 9 bussen in istället. förövrigt så känns det som en riktigt bra morgon, jag är pigg och glad :) ska bli skönt att få redovisa mitt fördjupningsarbete idag, en sak ut världen! ser fram emot en härlig helg med dop och annat mysigt.

i eftermiddag tar jag dessutom helga. blir att göra stan en sväng när jag kommer hem, sen måste jag sätta igång med mitt sista arbete. kommer inte bli klar tills måndag men börja kan jag ju iaf :) Niklas och patrik hämtar upp mig senare ikväll, de har varit i norge en sväng. patrik skulle på arbetsintevju tror jag :) good luck!

ha en bra dag mina vänner!


vårrus!

då var ett härligt vårrus sprunget! en hejdundrande massa folk. sprang om, sprang om och sprang om, fegade i starten och började inte i första starten, vilket var lite dumt. men riktigt kul var det! efteråt fick vi en fikapåse som vi smaska i oss, sedan sprang jag hemmåt. det blev lite småkyligt när man inte hade på sig så mkt kläder.

har inte sprungit på en och en halv vecka nu, men nu är jag på g igen! det gav en jäkla massa energi. nu ska jag ta en skön dusch och sen slå mig ner i soffan och kolla över min redovisning jag har imorgon. bäst att förbereda mig en aning iaf så man inte får en massa frågor jag inte kan svara på.

ser fram emot en skön helg!


söndag

söndag idag, en skönare söndag än vad det brukar vara. är nämligen ledig i morgon :)

igår blev det en heldag hos L & J. tror jag kom dit vid halv 10 på morgonen?  vi hade det riktigt mysigt, mesta dels :) köpte en varsin påse plockgodis och åt tacos, mumma! kikade lite på Se upp för dårarna, fast vi satt mest och stre massa skit tror jag. älsk kom och hämtade mig när mina ögonlock inte längre orkade hålla sig uppe.

idag har det varit en riktigt slappar dag, pluggat lite och bara varit. vet inte riktigt vart dagen tog vägen? hoppas på en skön dag i morgon med lite mer gjort :)


fredag

vilket härligt skitväder vi har idag? har ju dock inte regnat hela dagen. N och jag hann med en promenad i solsken i morse, sedan kom regnet! idag fick faster Elin rycka in, åkte ner till krillehöla och hämtade Hugobus. Vi har ätit torsk med äggsås och kollat på boog & elliot 2 :)

det lutar åt något så nyttigt som en pizza till kvällsmat, senare ikväll åker jag in till Bälla. Hon är på ett kortbesök här hemma i värmland. D och våren lockar henne ;) man får inte ens nämna att det är grönt här hemma när man pratar i telefon med henne, risk för psykbryt då. så kan det gå när man bor 20 mil från den finska gränsen! haha! Hon har dessutom planerat en överraskning för Dennis, han vet nämligen inte att hon är hemma. Hoppas han inte misstänkt något :)  ikväll blir det en nykter kväll på statt för att se på kgas alldeles egna band!

Nu ska jag väl anstränga mig lite i min roll som faster! bygga lite lego kanske?

back on track

hej mina kära vänner. det var ett tag sen. något fick mig att ogilla att skriva här, något fick mig att få ett väldigt osug till det här med att skriva av sig lite skit i bloggen. något som jag verkligen avskyr! men skit i det nu, var sugen på att skriva lite, så då gör jag det !

är tillbaks i skolan igen efter praktiken, kommer inte ens ihåg om jag skrivit något sedan dess. tycker det är riktigt skönt faktiskt, trots klagandet ;p tidiga mornar och pendlande kommer jag alltid klaga på, hur bra jag än har det i skolan :) denna vecka har vi stretchat, stretchat och stretchat! så nu går jag ner både i spagat och split utan problem. eller så känner jag mig inte det minsta rörlig efter dessa dagar? haha, stämmer mera det. inte direkt så vi töjt varande utan gjort terapeutiska stretchar på de flesta muskler vi har i kroppen, det har tagit lite tid och vart ganska sega dagar. men Johan våran lärare är suverän, många goda skratt har vi fått denna vecka :)

plugget till anatomi provet är i full gång, är precis klar med ett fördjupningsarbete, eller nästan iaf, vilket känns riktigt skönt! nu har jag ett kvar, tvivlar lite om jag har ork till det? kanske får nåt ryck nån dag, annars kvittar det känns det som.

cathrine och elin, ni är underbara båda två. I ♥ you vet ni!

RSS 2.0