måndag

egentligen borde jag sitta och plugga nu, men istället sitter jag och plågar mig med att kolla på sista minuten resor till Thailand. Jag har sån utomlandsfeber så jag nästan får ångest. Jag har inte fått stilla mitt resesinne detta år och det börjar kännas.. Ge mig några veckor så vi kan åka snälla! Det lutar ganska mycket åt praktik utomlands nu kan jag lova.. bäst att börja kolla upp detta så det blir av. Gaaah! Sol, stränder, god mat.. skulle inte sitta helt fel nu.

Första dagen i skolan avklarad. Var inte alls så trött i morse som jag trodde att jag skulle vara! Nej några minuters pluggande får det allt bli innan jag stänger kompendiet för ikväll.

Söndag

Om det blev en lyckad kväll? OH ja. Med världens bästa Linda? Oh ja. Om det blir fler utekvällar i KD inom en snar framtid? givet ;) Kvällen startade hemma hos Lindas mami&papi. Vi mös, drack och åt. Lindas broder med flickvän skjutsade ner oss till Nöjes där det blev en fantastiskt utekväll. Man behöver inte så mkt mer än ett dansgolv och en super glad Linda så är kvällen gjord. Vi fick även sällskap av den del storfors grabbar på dansgolvet som bjöd på underhållande dans, haha. Efter nöjes träffade vi Thomas på torget, lika go å gla som vi :) Vi fixade en taxi och la oss i Lindas gamla rum där vi låg och stre till säkert 5, halv 6.

Jag har inte sovit mer än kanske 2 timmar inatt, har varit bakfull som ett svin, ska stiga upp vid 5 i morgonbitti.. och jag mår underbart :) Allt tack vare dig, dig och dig!♥

Lördag

Satan va tiden går fort, klockan var 11. Har hunnit med och städa det sista iaf, plugget har jag inte lyckas hinna med. Men va gör det! Certifieringen är ju inte förns på onsdag! Å herre min gud.. jaja, kan ju bara gå åt helvete som Micke sa. Har haft Emmis på besök här en stund, alltid skönt med en dos av henne :) Don't worry sweetie. Du kommer fixa det där galant, lovar dig!

Nej nu är det nog dags att hoppa in i duschen. Vid 4 kommer Linda hit och sen hennes mamma och hämtar oss. Det ska knådas lite så bänken måste med. Sen blir det till att svira om och ha en underbar kväll med L. Hur länge sen var det inte vi hade en ensam kväll utan boysen? Alldeles för länge sen :)

Ha en bra helg mina vänner!


Fredag

Fredag kväll har dykt.. Sista praktikdagen för detta år är gjord. Och hur känns det då? Vet faktiskt inte. Jag är väldigt delad med att komma tillbaka till skolan. Har inget emot att få träffa alla härliga klasskamrater igen och få certifieringen gjord, men usch för de långa dagarna. Mår aldrig bra ut av att gå upp sådär fruktansvärt tidigt.

Har iaf haft två riktigt bra veckor hos Micke med Cathrine. Man har mått riktigt bra av att vara där! ♥ Idag blev vi bjudna på lunch sedan smet jag och Cathrine iväg. Blev ett besök på IKEA och en snabbis på bergvik. Hann göra av med alldeles för mkt pengar. Ikväll har jag tränat och pysslat med lite adventsfint, nu är det göör mysigt här hemma:D Synd att jag inte har någon älsk att mysa med ikväll, men jag har ju iaf tyson. Han vill dock ligge i sin papperspåse som han har lagt beslag på och inte hos mig. N fick åka iväg och jobba i Södertälje hela helgen, skönt för honom!




nu är jag sådär duktig igen




Jag är ganska bra på att spara ibland. Blev otroligt rastlös och räknade min spargris. Nu har jag byggt en ny spargris som inte går att öppna och lagt i alla hussingar. Gu så bra :) Den ska inte öppnas förns dom behövs till en thailandresa.


dansadansadansa

Någonting gjorde mig fruktansvärt sugen på en utekväll i KD i helgen. Dansa hela natten och umgås med en ut av dom bästa, eller med kanske flera ut av dom. Det var riktigt länge sedan jag brände lite kalorier på dansgolvet ;) Synd att N har andra planer men en killfri kväll skadar ju heller inte. åååååååh nu vill jag ha helg!






Såhär glad vill jag vara ihelgen.. men det kan nog bli lite svårt.
Är man någonsin gladare än när man springer ut på sin student?


Torsdag

idag är en sån där tom-i-huvudet dag.. Får inte tummen ur att göra någonting. Blev en kort dag på praktiken idag. Masserade Micke en stund och blev stucken i fingret av Gunnar :) Han testade även lite kinesiologi på mig.. allting stämde som har påstod och kunde läsa av. Skumt det där, men riktigt intressant.

Älsk kom och hämtade mig på praktiken vid lunch så vi tog en runda på stan, ingandlade lite jul/adventsprylar men inte så mkt mer. Fanns ingen energi till att hitta allt det där vi skulle tyvärr.. men det får bli en annan gång. 
Ikväll har jag pysslat med lite adventspynt och knådat Holma en sväng. Nu ska jag inta soffläge och njuta av livet ;)

Onsdag

Lång dag med mycket att göra. Praktik - träna - handla - laga mat - plugga. Nu ska jag sätta mig i soffan och kolla greys, den kommer jag sova gott inatt. Imorgon väntar en ny bra dag! :)

Tisdag

Det börjar kännas i huvudet att jag suttit framför datorn sen 10 i morse i princip, men ett litet lunchbrejk på stan bara. Cathrine har varit här under dagen och vi har fått en hel del gjort på vårat kostarbete. Det börjar likna något nu! Jag ser fram emot att redovisa det både för Linda och för klassen! Tror och hoppas att det kommer bli kanon. I morgon blir det praktik i KD igen, greja lite mer med blodanalyser och plugga anatomi. Har inte läst en rad anatomi idag, tror ni jag klarar mig tills jag går och lägger mig? Eller blir abstinensen för stor så jag måste bota den med en rad eller två mån tro.. 

Min goa skrutt är med i tidningen idag! :) http://nwt.se/lasarnas/i_fokus/article618945.ece Så söt så!


sortera sopor kan va kul

Jag har aldrig tänkt speciellt mycket på miljön, har varit riktigt kass på det faktiskt och inte brytt mig speciellt mkt heller. Jag har t o m slängt batteri i soporna för att jag varit lat. När vi flyttade började vi sopsortera, nu när vi äntligen har plats för det, och det roar mig faktiskt ganska mkt :p Trodde inte det kunde vara kul att åka till sopsortering och slänga plast, glas mm, haha. Men jag gör det med stort nöje och jag önska vi hade en kompost på gården också. Borde införskaffas!

Var tredje pappersförpackning i din livsmedelsbutik är tillverkad av återvunna förpackningar.

Åååh vad jag har blivit duktig!



Sötsug


Svenskar äter mest godis i hela världen, varje svensk äter 17 kilo godis per år. I genomsnitt på förstås. De senaste 30 åren har vi nästan fördubblat konsumtionen. Karamellkungen omsätter 1,5 miljarder kronor om året! Herre gud, ja det är ju så gott. Önska att jag kunder hålla mig ifrån det mer än vad jag gör.. Men utan godis vore ju livet bra tråkigt ibland ;)

Tips för att hålla sockersuget borta

Kromtillskott - Brist på krom kan göra dig sötsugen.
Äppelcidervinäger - Äppelcidervinäger minskar blodsockerhöjningen efter måltid, vilket ger ett mer långvarigt blodsocker. Därmed mindre sötsug. Så blanda i lite äppelcidervinäger i ett glas vatten.
Blodsockerbalansen - Håll ditt blodsocker jämt med regelbundna måltider, glömt för tusan inte mellanmålen! Då slipper du suget efter något hela tiden.
Te - Ta en kopp te på kvällen när du sitter framför tvn och börjar känna sötsuget innan läggdags.




Förlåt.. om jag gjorde er godissugna =)


T känner sig som hemma

 


Ikväll myser jag och Tyson, skönt att ha någon som saknar N lika mycket som mig ;) Tyson känner sig som hemma nu och trivs riktigt bra tror jag. Att en liten katt kan göra så mycket sällskap det trodde jag inte. Han är lika mkt omtyckt av mig som ut av N :)


Göttans morotsbröd :)

 

Göör enkelt och riktigt gott morotsbröd. Så smidigt att bara slänga i smeten i två limpformar och ställa in i ugnen.

Ingredienser, 2 limpor

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1/2 msk salt
  • 4 msk linfrön
  • 2 dl russin
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 1 1/2 msk bikarbonat
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl filmjölk eller naturell yogurth
  • 1 dl flytande honung
  • 3 dl rivna morötter 

 

Blanda samman alla mjölsorter, havregryn, linfrö, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Tillsätt sedan allt annat. Blanda ordentligt och häll smeten i 2 st avlånga, smorda formar. Grädda i 170-gradig ugn i 50 minuter. Låt bröden svalna en stund och sen är det bara att smaska i sig!



Ett annat recept på morotsbröd som jag precis har bakat. En deg som man får knåda lite mer men väldigt smidigt sedan med små bullar. Lätt att frysa in och plocka ut ur frysen.


20 stycken bullar

  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 dl solforsfrön (1dl i degen)
  • 1/2 dl krossade linfrön
  • 1/msk salt
  • 3/4 dl flytande honung
  • 2 rivna morötter
  • 13-14 dl dinkelfullkornsmjöl

  • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten, rör om till jästen löst sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och rör om. Häll sedan i mjölet i omgångar coh bearbete degen tills den är fast och smidig. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa i ca 40 min under bakduk. 
    Ta ur degen ur bunken och tillsätt resten av mjölet om det behövs. Knåda degen smidig och forma den till en rulle. Dela rullen i 20 bitar och forma dom till bollar. Lägg bollarna på en smord form och låt de jäsa under en bakduk i 30 min. Sätt på ugnen 225 grader.
    Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och strö på solrosfrön. Grädda i ugnen ca 12 min. 




     


    Kosttillskott

    Då var det måndag och nya tag. Jag var sjukt trött i morse men tog mig upp tillslut och han precis med bussen. På praktiken idag analyserade jag alla mina blodanalyser jag gjort i helgen, får mer och mer mersmak för det där med blodanalyser. Är riktigt kul att kika på dom och försöka hitta lite smått och gott ;p Cathrine har blivit jätte duktig så hon har hjälpt mig idag :) Själv plockade jag på mig lite kosttillskott som jag ska börja knapra i mig!

    Efter praktiken har jag pluggat anatomi i massor, varit på badhuset och tränat och nu sitter jag och pysslar med lite recept som är till mitt kostarbete för Linda. Är riktigt kul så jag skulle nog kunna hålla på hela natten. Mitt huvud strejkar dock efter några timmar framför datorn.






    Noacid - Ett komplex av viktiga basbildande mineraler och örter som bidrar till att återställa syra-basbalansen i kroppen. Innehåller Kalium, magnesium och kalcium.

    L-glutamin - Förbättrar aminosyrabalansen i kroppen och motverkar nedbrytning av muskelmassa. Förutom att det hälper kroppen vid muskeluppbyggning så hjälper det även immunförsvaret mm.

    Hepamax - Hepamax innehåller Mariatistel och en liten del maskrosrot. Den är leverstärkande och förbättrar ofta en dåligt fungerande magtarmfunktion samt hjälper kroppen vid dess avgiftning. Nu ska jag renas!

    Rosenrot - Rosenrot är ett adaptogen som både kan pigga upp och lugna. Adaptogen sägs öka orken, stärka immunförsvaret, förbättra minnet och syn, öka syreupptagningsförmågan samt skyddar kroppens stora organ. Har ätit den förut och den fungerar riktigt bra. Inget man äter regelbundet, fungerar jätte bra när man har mycket kring sig och hjälper mig att med att fokusera på skolarbete och inte "oroa mig i onödan".


    Mysig lördagskväll

    Jag hade en riktigt härlig kväll igår med 3 godingar. Älsk och jag bjöd Jimmy & Linda på mat. De kom till oss efter att de varit på dop i Karlstad, vi hade inte riktigt hunnit klart med maten så de fick åskåda vårt fantatiska samarbete i köket en stund ;) N fixade högrevsgrytan galant, lika så med efterrätten kladdmuffins med hallonsås. Du e så duktig så hjärtat mitt :) Tack för ert sällskap J&L, Tyra och Poly också förstås :)





    J & L smaskar kladdmuffins med hallonsås
    Så finklädda efter dopet så :)





    Tyra gosnosen :)



    söndag

    Söndag, söndagsångest, suck, pust och stön. Har gått runt och muppat hela dagen, och har inte riktigt kommit underfund med anledningen. Haft väldigt många borden, och ändå inte gjort någonting åt det. Hur bra? Inte bra. Det har resulterat i en riktig söndagsångest som jag just nu håller att ta dö på. Har iaf varit och tränat, men jag dog död på endorfinerna väldigt snabbt tydligen.. om jag ens lyckades producera några.

    Nej nu ska jag baka bröd. tack och hej.


    Lördag mina vänner..

    Äntligen lite sol och ljus åt oss i mörka november. N och jag tog en härlig långpromenad förut, det känns verkligen att man får dåligt med ljus om dagarna. Idag är det tvättdag för mig och N, har pysslat med lite gardiner och snart ska jag sätta mig och plugga lite anatomi. Har jag suttit någon timme lugnar jag ner anatomi nerven lite så jag kan släppa det sen ;p

    Ikväll ska det lagas mat, högrevsgryta med klyftpotatis tror jag älsk har tänkt sig. Ska kika efter någon god efterrätt också. Hoppas på besök av Linda & Jimmy, annars blir det myskväll för bara mig och N.


    Fredag

    Sitter hemma hos mor och far hemma i byn. Är helt slut faktiskt, magen skriker som en hungrig katt ungefär...vilket jag vaknade av i morse. Idag har det pluggats, städats, tränats och handlats. N och jag åkte till Ölme och köpte lite köttfärs och annat kött på Åkerbo gårdsbutik, kommer bli göttans det! Dom hade även färdiggjorda matlådor, riktigt goda såg dom ut att vara. Och så rena dom kan bli ifrån massa onödiga tillsatser! Inte alls farligt pris heller. Suuper bra ;p

    Vi åkte till Storfors en sväng för att sticka mamma i fingret så jag kan göra en blodanalys på henne nästa vecka. N passar på att träna och vi blir nog kvar hela kvällen. Det bli käk och sen titta på när storforspöjkera spelar innebandy!

    Torsdag

    oj, oj, oj vad trött jag är. Sitter och rapar lussekatter och njuter av att vara ledig i morgon :) Har haft en gööör bra dag idag. Den startade dock med jäkla magvärk, men det gav sig så jag kunde ta mig till praktiken lite senare. Har varit en skön dag på praktiken, våran handledare är inte dålig på att underhålla, lite små vilsen sådär ibland. Det var kaos i köket när alla skulle värma och laga lunch, det slutade med att han stod och damsög ris på spisen, haha. Han berättade att han hade vart och kollat på bil igår. "Den var fin, men han hade ju haft en j-kla massa hundar i den så det lukta ju. Vov.... sa den nästan.."

    När jag kom hem i eftermiddag satte jag och N igång med ett lussekattbak. Så mysigt så :) Vid halv 7 kom Lena hit, vi bytte lite tjänster och hade mycket trevligt. Var bara ett glas vin som fattades, men det tar vi nästa gång ;) Nu blir det duschen och sen krypa ner och snosa på älsk, gott det :)

    Natti!

    nu e vi 3 :)

    Älsk kom äntligen hem, har längtat efter honom hela kvällen. Han var inte ensam heller. Djurvännernas djurvän mår nu bra :) Lilla, eller inte så lilla, Tyson ska bli inneboende hos oss. Han är lite oroad över hur han ska ta "flytten", men så mycket kärlek han lär få här ska det nog inte bli några problem.



    onsdag

    Min dag idag!

    • Startade dagen med att floata. Hur härligt som helst, var första gången för mig faktiskt.
    • Märkning av burkar, ommöblering av kosttillskotthyllan.
    • Övade på terapeutisk stretch på Cathrine, katastrof! Hur detta ska gå kan man ju undra..
    • Väl hemma pallrade jag mig till badhuset för ett träningspass, traskade sedan hem i regnet :/
    • Lagade lite käk, chilimarinerade kyckling klubbor med bulgur och broccoli.
    • Repeterade benens muskler och gjort mig allmänt förvirrad såhär på kvällskvisten.
    • Konstaterat att det bara är 2 veckor kvar tills certifiering, herre min gud...

     


    PUSS påre!


    go du är min skrutt.. Hon hade med sig ett litet paket till mig. En påse med te, French Kiss, med världens sötaste hund på :) Måste ses till helgen mina vänner ♥ Har tagit mig en svettig och härlig promenad och ska nu mysa ner mig hos älsk i soffan med en kopp te.




    Tisdag

    Min andra praktik dag avklarad. Idag har jag stuckit Cathrine i fingret :) Jag har fått övat på att göra en blodanalys. Riktigt intressant det där med blodanalys. Man analyserar droppar torkat blod i mikroskåp. Med hjälp av en blodanalys kan man bl.a. läsa  hur mycket fria radikaler som belastar kroppens celler, kroppens "fiender" som en del kallar det, om syra- och basbalansen står rätt till, näringsbrister, matsmältningsstörningar  mm. Alltså en metod för att fastställa problem och brister i kroppen som man kan få förslag på hur man kan rätta till de ev. problem som visar sig.



    Så nu har jag fått med mig ett litet kit hem med 10 st "stickor" så nu ska det stickas! :p N är mitt andra offer :) Just nu sitter jag och väntar på att Linda & Jimmy ska komma förbi en sväng. Det var länge sen jag träffade min skrutt nu. N står i köket och gör lasagne, MUMMA! Skönt att ha en pojkvän som har tummen rätt när det gäller matlagning iaf ;p

     



    Måndag

    Måndag idag, ny vecka, nya praktikplats. Min första dag på Egenvårdspoolen har varit lugn och skön. Förstår att Cathrine har haft det bra under hennes 7 veckor hon varit där, stämningen är så behaglig. Vi har väl inte pysslat med så överdrivet mkt men tiden gick ändå fort. Startade dagen med en kopp te i ljusbehandlingsrummet, läste en tidning och tog det lugnt. Sedan har vi plockat med lite kosttillskott och Cathrine har förhört mig på lite muskler. Sen var klockan helt plötsligt 15.00 och vi skulle bege oss hem.

    Nu har jag tagit mig lite fil och väntar på att älsk ska komma hem. Då blir det ett träningspass på badhuset och sen åka och veckohandla. Inte alls lika kul såhär precis innan studiebidrag/lån...



    Egenvårdspoolen som sysslar med blodanalys, kosttillskott, kinesiologi och en del olika utbildningar har sitt stället på Casernum, Kasernhöjdens hälsocenter. Ett hälsocenter där flera företag/terapeuter erbjuder ett brett utbud inom hälsobranschen. Allt från klassigmassage, zonterapi, tamrsköljningcoaching till näringsrådgivning och spabehandlingar.


    Skaldjurspaj

    Bra sätt att spara sina favoritrecept är att skriva ner dom på sin blogg, så har man dom med sig nästan överallt.  Guu så bra :)


    Pajdeg
     
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl vetemjöl fullkorn
  • ½ tsk salt
  • ¾ dl olivolja
  • ½ dl vatten
  • 3-4 msk kesella

  • Fyllning

  • 200 g bladspenat
  • 1 burk kräftstjärtar
  • 1 burk musslor
  • Lite skalade räkor
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk fiskfond
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar och vitpeppar
  • Vitlökspulver
  • ca 20 g fryst eller 4 msk hackad dill
  • Riven ost



  • Rör ihop mjölet med olivoljan och kesellan, tillsätt sedan vattnet. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 175 grader i 15 minuter. Gör iordning fyllningen sålänge: Tina bladspenaten och krama ur vattnet, låt skaldjuren rinna av i en sil. Rör ihop mjölken, äggen och fiskfonden, tillsätt dillen och krydda!

    Lägg i skaldjuren och spenaten i pajformen och häll sedan på resten av fyllningen. Strö på lite riven ost.
    Grädda i ugnen tills äggstanningen blivit fast. För mig tog det en hel timme. Hade i så mycket skaldjur så det blev ganska så blött. Göör gött var det :)

    söndag

    Har intagit fotöljen efter en god söndagsmiddag.. Ikväll blev det ungsstekt kycklingbröst med klyftpotatis, sötpotatis och en papayasallad. Båda N och jag befinner oss i paltkoma och ligger och jäser just nu.. Kvällen igår var riktigt härlig. Tacopaj, lite vin och bada tunna, hur mysigt som helst! Tack vänner!

    Idag tog jag mig en promenad ut till skärgården för att hämta bilen hos Emma & Holma, efter det blev det lite lunch och senare kalas hos brorsan, gamle broder blir 26 i veckan! 



    OM dom trivdes? Oh ja.





    Ännu mer när chipsen flöt runt..

     

     


    Mental Kinesiologi ??

    Mental Kinesiologi kan man använda vid behov att balansera sig själv, men även att kunna hjälpa sina medmänniskor att må bättre. Man söker efter energiobalans, orsak och samband. Kinesiologi står för rörelselära och mental står för våra tankar och känslor. man använder muskeltestningar som verktyg för att få svar på frågor man ställer, eller påståenden man gör. Det hjärnan registrerar och reagerar på, genom sinnena  syn, hörsel, känsel, lukt, smak samt våra tankar kan testas med Mental Kinesiologi.

    Man kan tänka sig att det hela fungerar som ungefär en telefon. Muskeln vi använder att testa motsvarar telefonluren, nervsystemet är telefonledningen och hjärnan är växeln.


    Det var en intensiv dag med en hel del info och praktiska övningar. Kvinnan jag var med kändes rätt stressad och förvirrad, så jag har inte direkt fått någon uppfattning om Kinesiologin. Hokus pokus eller faktiskt fungerar det? Vet ärligt talat inte.. Tror jag kan få en bättre uppfattning om det under mina två praktikveckor där, kanske får träffa Gunnar som höll i kursen och han få testa lite på honom.. Intressant dag iaf!





    Så här kan det se ut...


    denna klocka alltså...

    fan va sjukt. Kursen idag var mellan 10-16. Det fanns inte några klockor på väggen där så det var en tjej som höll reda på tiden. En annan deltagare var tvungen att smita vid halv 4 så hon blev tillsagd när klockan var dags att åka. 5 i 4 säger tjejen som har koll på tiden att nu måste vi börja sluta. Väl hemma i Khamn ringer jag Emma, är nästan hundra på att vi bestämmer att vi ska träffas vid maxi kl 5. Kollar på micro klockan och tänker vad bra att älsk har ställt om klockan, för den har gått en timme före. Hemma från maxi kollar jag på data klockan, den visar 17:00, kan inte stämma tänker jag, kollar på Ns mobil, också 17:00, "Varför har du ställt om alla klockor älsk?" Heelt säker på att klockan är 18, eftersom jag var och handlade med emma 17:00.

    Nu har jag kollat text-tv och tjejen som hade koll på tiden måste ha tagit fel på en timme och förvirrat mig totalt. Hungrig som jag är trodde jag att jag var helt kocko i huvet.. Men klockan ÄR ju faktiskt bara kvart över 5. Skönt! haha, ibland kan tiden förvirra en bra mycket. Det märks att jag har stort kontrollbehov när det gäller tiden..

    lördag

    ..lördag kväll. Shit, halva helgen har gått och jag har inte ens hunnit med att det är helg. Har gjort min sista dag hos Lars, den sista veckan har varit bra. Känns kul att man fått en liten kundkrets, vääldigt liiten, men det är iaf något ifall det blir något samabete mellan mig och Lars till hösten.

    Igår kväll gjorda jag och älsk skaldjurspaj, Emma kom förbi så vi bjöd in henne på lite paj. Det blev en riktigt mysig fredagsmiddag :) Sen kikade vi på idol innan vi stöp i säng. Idag har jag faktiskt haft lite praktik, nästa vecka ska jag vara på Egenvårdspolen i Karlstad, så idag har jag fått varit med på en kurs, Mental Kinesiologi.

    Nu ska jag hoppa i duschen för snart ska vi till Emma & Holma, där blir det käk och bada tunna, häärligt !


    Eco Chic

    Har börjat med att dricka te nästan varje kväll emot mitt sötsug. Det funkar riktigt bra. Min vän Linda fick för ett tag sen hem de nya teerna från Friggs och jag blev helt frälst på en gång när jag fick smaka. Grönt ört te smaksatt med Lakrits, kan det bli bättre till en som ÄLSKAR lakrits :D Vanilj och rabarber var också hur gott som helst. Ekologiskt dessutom! Goodie :)



    torsdag

    Det har varit en härlig torsdag idag. Jag gillar torsdagar väldigt mycket har jag kommit underfund med. Då får man suga lite på att det är helg snart :) N och jag klev upp tidigt idag. Kl 7 ringde klockan och jag fattade knappt vad som hände, vaknade av att jag låg med telefonen i handen och älsk frågade mig vad klockan var.. Snacka om att ha blivit bortskämd med sovmorgon til 9 varje morgon :S Det var tvättdags för oss, bara att pallra sig upp. Efter det blev det en mysig frukost och en lång slapp i soffan ;p Vid 9 tiden tog jag mig faktiskt till gymmet, SÅ skönt att vara färdigtränad och pigg vid 11 på förmiddagen. Efter lite plugg och en älgskavsgryta var det dags för praktik.  

    Nu sitter jag hemma hos mor & far i Storfors, vi ska övernatta här inatt. N ska upp tiidigt i morgonbitti för att följa med Rico till örebro på nåt. Hur han ska orka det med sin förkylning vette tusan..

    Nu är det dags att nanna kudden. Sov gott mina kära!

    laxlaxlax!

    Gjorde en fantastiskt god ungsstekt lax idag. MUMMA! Lax med turkisk yoghurt och fetaost. Fick inspiration ifrån matvett.se

    • Turkisk yoghurt
    • Feta ost
    • Saft ifrån en citron
    • Citronpeppar
    • Svartpeppar
    • Lite vitt matlganingsvin

    Mosa ihop det till en röra och la det på laxen, in i ugnen på 200 °C tills laxen var genomstekt. Två potäter och min goda råkostsallad och lite vanligt sallad blev det till :)



    Bilden snodde jag från matvett.se :) Min såg faktiskt myycket godare ut ;)


    onsdag

    Hej mina vänner! Onsdag idag.. Har varit en dag före hela veckan, senil som en gammal kärring. Ni som känner mig vet att det stämmer in på mig riktigt bra ibland. Hur gör man för att förbättra sitt minne? Tänkte på det i morse, det är rätt bra gjort av mig och inte strulat till det med en enda tid för mina kunder dessa veckor. Skulle vara ganska typiskt mig.. Idag har dagen bestått av plugg, en härligt långpromenad med älsk och en del massage. Har repeterat alla ryggens muskler idag och det gick förvånansvärt bra. Kommer ju faktiskt ihåg en hel del :D

    Snart kommer min underbare vän Bälla hit, hon hade lite ont i hjärtat och ville ha sällskap. Tycker det var en mycket bra idé att ta bilen och åka hit då. Här ska hon få mycket käärlek :) ♥




    matvett.se

    Hittade en jätte bra sida när jag letade efter lite goda recept, matvett.se. Två dietiststudenter som skriver om hälsa och näringslära. En massa goda och enkla recept!


    tisdag

    Nu har jag äntligen intagit soffan för kvällen! Min fullproppade dag:

    ♦ 6 massager på praktiken, tack gud för en lite sovmorgon..
    ♦ Luncha sushi med älsk
    ♦ Ett pass på gymmet, självklart när resten av hela khmn också ville träna :/
    Veckohandling på maxi, alltid ett tisdagsnöje :)
    ♦ Idag stog N för maten så det blev en fläskpannkaka. Jag roade mig med att göra en råkostsallad med yoghurt och cweet chili sås.



    Egen buljong

    Vi gjorde pastasås med räkor till lunch idag, så jag passade på att göra en egen räkbuljong på skalen nu. Har länge tänkt att göra en egen buljong men det har aldrig blivit av. Så irriterande att slänga i en buljongtärning med massa tillsatser när man har försökt varit utan dom i resten av matlagningen. Så nu är det gjort! :) Hoppas den blir bra :)

    Min räkbuljong :

    Skal ifrån 1 kg räkor
    1,5 gul lök
    3 vitlöksklyftor
    1 paprika
    3 morötter
    Vatten
    2 dl vitt vin
    Dill
    Hela pepparkorn
    Salt och en del andra kryddor.
    Tog vad som fanns i kylen helt enkelt!

    Jag fräste löken först och sedan räkskalen en stund i lite smör. Hällde sedan på vattnet och med alla andra ingredienser. Nu håller det på att koka och det får nog koka i 20 minuter. Efter det silar jag av och häller i en ispåse!


    måndag

    Äntligen hemma efter en seg praktikdag, mycket luckor och kunder som inte dök upp. Sånt är alltid segt. MEN, nu är jag iaf hemma och har en skön kväll framför mig. Har tagit mig en burk makrill och knaprat i mig några nötter så jag står mig till kvällsmaten. Ikväll blir det honungsmarinerade kycklingklubbor med fetaost sallad.

    Nu ska jag byta om för ett träningspass, behövligt efter helgens massa mat :)





    Myskväll

    Så var man hemma i våran lya igen, riktigt skönt. Lugnt och tyst så som det ska vara en söndagkväll :) N ligger och tittar på den 5:e Johan Falk som L och jag kollade på igår. Själv ska jag ta en bok och lägga mig och läsa lite. Tror det får bli lite Kay Pollak idag.. han har mycket klokt att säga den mannen. Och han lyckas ganska bra med mig :)



      




    "Att välja lycka är inte att förneka besvärliga känslor. Det är att välja att inte stanna kvar där"


    Söndag

    Jag hade en underbar kväll igår med Linda ♥ Det blev sent, men jag kände mig ändå utvilad när jag vaknade i morse. Underbaart! Idag är det pappas dag, han har fått en lång massage och nu har vi precis käkat middag och lite tårta. SNart ska vi kila över till Therese som fyller år idag! GRATTIS till dig! :)

    Lite senare ska vi bege oss hemmåt igen, då blir det att krypa ner i soffan med älsklingen. Vi ska kika på den 6:e Johan falk - De Fredlösa. Hoppas man får se lite mer av Wagner där ;) Det är faktiskt han som gör filmerna så bra.


    dansar

    ..lyssnar på bra musik och stutsar runt här hemma! Har packat en liten väska och ska snart bege sig mot den lilla byn.. Ikväll blir det mys på hög nivå med underbaringen L, i morgon blir det massagemottagning på Rönninggatan 14 :p Har inte alls blivit så mycket pluggande som det borde ha blivit. Gick in och kollade på en provtenta inför certfieringen. GULP. Allt var jätte svårt så det låste sig som vanligt för mig, känns det för mycket orkar jag inte läsa någon ting. Kanske blir någon timme i morgon..

    Trevlig kväll mina kära!

    Lördag

    God morgon! Så var det lördag igen. Kvällen igår var helt underbar.. Började dock med att jag fick sitta och vänta på N i min lilla praktik håla i 1,5 timme. Men vad hade jag förväntat mig, han böt till vinterdäck... inte han starkaste sida ;) Vi lagade iaf sedan riktigt god mat. Det blev saffranspasta med högrev och kantarell sås, ett glas vin satt inte fel till det. Vi räknade ut att om man skulle köpa ett kilo saffran i såna där små påsar skulle det kosta 74 000, iaf på Coop. Jävla dyr krydda det där, men hur gott som helst. Man behöver ju som tur är inte mycket för att det ska ge god smak. Blev riktigt sugen på julen faktiskt...

    Vi satt och pratade om vad vi skulle hitta på för kul när jag slutar skolan, eftersom N ska gå en barttender kurs (han har sina idéer!?) i Grythyttan i januari så skulle vi kunna åka nästan precis vart som helst och jobba.. Skulle va kul om det blev så. Funderar på att säga upp lägenheten till april så vi måste ge oss av. Fast nu är det november och mycket kan hända tills dess.. Får jag ett jobb här så tackar jag nog inte nej till det.

    N har åkt till Sthlm för att kolla fotboll igen med några kompisar. Väntar på att klockan ska bli lite mer så jag kan vrida på musik och börja städa vår lya.. Sen är det dags för anatomi plugg. pust..






    En lastbil med saffran skulle man
    hitta tyckte N.. han och pengar.


    så e det..


    Smärta är oundvikligt, men lidandet är valfritt..


    sköna fredag

    Dagen börjar gå mot sitt slut, eller iaf praktikdagen. Har varit en riktigt skön dag idag. Lagomt många kunder, intressanta ryggar att massera :) Fick även själv massage innan lunch av Lars, vilket var väldigt behövligt. Den mannen vet vad han gör.. På lunch var jag och N hos mormor och fick mat, skönt att kunna träffa henne oftare nu när vi bor isamma stad!

    Har en massage kvar, sedan blir det en stund på löpbandet innan älsk kommer och hämtar mig. Ikväll ska det lagas mat, försöker hitta nåt gott recept. Tror vi ska slå till på tre rätters ;) Lutar åt saffrans och kantarell pasta med nåt riktigt köttigt till, MUMMA!

    Trevlig helg! ♥





    torsdag

    ..så var det dags för lite lunch. Jag var lat och orkade inte höra någon matlåda igår kväll så det fick bli en räksallad på stan. Inte särskilt god.. Någonstans som det är god räksallad är på Som hemma, i Karlskoga. Där får man handskalade räkor och lite mer matig sallad.. inte bara några gurk och tomatskivor med smaklös isbergssallad.

    Har haft 3 massager nu på morgonen, avslutade med en 83 årig jätte härlig tant innan lunchen. Det var första gången hon var på massage och hon var jätte nöjd. Så härligt med pigga gamlingar! Jag är ju en sån där som gillar gamla russin väldigt mycket :)  




    onsdag kväll

    SnööööÖ! Fick gå hem efter praktiken idag vilket var väldigt skönt, å gud så mysigt med lite snö! När jag kom hem ringde N och sa att jag får sova själv inatt för han hade inte kunnat byta däck, så det blir är alldeles för halt att köra hem ikväll. Det hade jag absoluut ingen lust med, då var han värd en rutten gurka ungefär. Nu har jag ätit mat, lagt mig i soffan och inväntar Greys, gör han helt rätt att stanna där han är ;p

    När blodsockret börjar dimpa kan Elin inte ta såna där saker så himla bra :) Nu är jag nöjd över min kvällsmat och livet känns mycket lättare ;) Första natten ensam i lyan dårå!





    En sallad med lufttorkad skinka, fetaost och egengjord guacamole.
    Majskolv till efterrätt, finns nog inge godare :)


    Stretch

    Har ett hål på en timma så jag sitter och läser lite i Stora stretchboken. Bara för att slippa vårat hemska anatomikompendie. Som inte alls är hemskt egentligen, hur bra som helst, men i dessa läsperioder associerar jag bara det häftet negativt.

    Har inte läst så mycket i den boken förut men det står en hel del bra saker, i alla fall för en nybörjare som jag! Även bra för eget bruk.. Har försökt varit noga med stretchingen efter att jag fick så ont i nacken. Att stretcha kan ta bort dina muskelspänningar, du blir rörligare och förebygger skador i muskeln. Så stretcha på mina vänner!




    Baara 143 :- på Adlibris


    morgonpigg?

    FY f-n va bortskämda vi har blivit. Klockan ringde på halv 7 imorse, halv 8 drog vi oss upp ur sängen med stort motstånd. Helt slut! N skulle in med bilen på service kl 9 i Storfors så han skjutsade mig till praktiken tidigt idag. Kände mig som ett stort gäsp hela jag när jag klev ner i gymmet... Har fortfarande inte vaknat till, har precis gäspat mig igenom en hel massage. Dags att vakna nu!

    Idag blir det en låång dag här, kommer inte hem förns vid 7 ikväll. Pjuh. Men så har jag två timmars hål under dagen. Har kommit in i anatomin koman igen, fort jag har två minuter över så tänker min hjärna, ANATOMI, LÄS ANATOMI! Hade nästa glömt hur det var.. Certifiering om några veckor mina vänner. Hur går det för er med läsandet?




    kväll

    vilket blådväder det var ute, snorhalt var det också! Tog mig en promenad i mörkret, får alldeles för lite luft om dagarna. Ser knappt ljuset heller, har mitt lilla rum nere i källaren där jag masserar. I morgon ska jag försöka ta mig ut på lunch en sväng.

    N och jag provade sushi stället här i Krillehöla på lunch idag, gud så gott. Dock inte lika gott som Happy Kitchen i KD, men nog så gott för att stilla vårat sushi begär :) Vi ska få tummen ur någon dag och göra vår egen, är ju så jäkla dyrt att köpa! Och matvrak som vi blir inte mätta på dagens..

    Nu ska jag ta och dricka mitt lakrits te som jag fick som tack för att masserat Ns fötter och armar. Helst skulle jag vilja ha en fet chokladkaka. Varför detta sug??





    Den här brickan skulle jag inte tacka nej till..


    tisdag

    sitter här och drömmer mig bort.. pratade resor med en kund förut och jag fick tillbaks mitt ressug nåt enormt. Det är inte så svårt att locka fram det hos mig precis. Det känns så befriande att jag är klar med skolan i april och har ingen ting planerat några månader frammåt. Jag kan göra precis vad jag vill! N är lika sugen på att åka utomlands som jag så det skulle vara gööör gött om vi kunde komma iväg någonstans. Antingen åka iväg och jobba, eller jobbar hemma först och sen åka iväg på lååång semester. Fan va underbart det skulle vara..

    Det bara pluppar upp maassa idéer om framtiden :) Nu ska jag krypa ner hos älsk och njuuta. Skulle sitta fint med nåt götter också. Längtar tills helg :)


    måndag

    måndag igen... är inne på min 6:e vecka på praktiken, hur sjukt fort går det inte? Vaknade helt slut i morse efter en natt med äckliga mardrömmar. Hatar att drömma så verkligt! Älsk den godingen drog sig upp med mig och gjorde mig sällskap vid frukosten ♥ Startade dagen på praktiekn med att massera min handledare Lars. Kul att få sån positiv feedback ifrån någon som har jobbat som massör i så många år. Mycket tack vare honom vill jag påstå. Livet känns bra härligt när man utvecklas och känner att man har hittat rätt.. JAAA va gött :)

    helgen då? Fredagen var riktigt trevlig. Blev en riktigt mysmiddag med famlijen och Lena, kvällen på Taverna har också helt okej. Eller den var helt okej tills Elin tyckte laktrits shottarna var alldeles för goda och glömde helt bort att sprit inte är min starka sida. Det hände nåt den sista halvtimmen som gjorde att jag inte mådde allt för bra resterande 24 timmar. Hmmm. Dåligt gjort av mig! Hela lördagen försökte jag bli människa igen, träffa Rille i kga vilket var riktigt härligt. Dig har jag saknat! Blev även ett kärt återseende med Malin, ses till Jul vännen! :)

    Nu blir det att mysa ner i soffan och vänta på att älsk ska komma hem ifrån träningen. ♥



    RSS 2.0