MUMMA!

Jag älskar paj med mycket fyllning. Äggstanning, spenat, dill och lite ost på det här så blir det nog världens goaste paj. Eller jag vet att det blir världens goaste paj :)







Tagge fick smaka några räkor :)



Min helg

Då börjar helgen närma sig sitt slut.. Och det har varit en bra sådan. Vi hade en riktigt härlig kväll i fredags hos Elin i Karlstad. Elin, Anna, Linn, Kristina och jag satt hemma hos Elin och smaskade på ost, kex och massa annat götter. Vinglaset fylldes på under kvällen och vi hade det hur jäkla trevligt som helst. Det var länge sen jag skrattade så mycket under en och samma kväll, livskvalitet! Det kom en och annan groda men det är väl tillåtet ;)

Natten spenderade jag i Elin & Fredriks soffa, skönt att inte behöva ta bussen hem mitt i natten. På lördag morgon blev det en god frukost och lite yatzi spel, men vi var lika värdelösa allihopa så vi gav upp rätt snabbt. När jag kom hem passade min buss in sådär göör bra med Emmas tåg ifrån Sthlm, så vi möttes upp på station och gick hem till mig :) Lördagskvällen blev det bio, ÄNTLIGEN säger jag :) Vi har vart påväg många gånger men nu blev det äntligen av. Och det var Snabba Cash såklart som resten av Sveriges befolkning har sett. Jag hade nog lite för höga förväntingar, men den är helt klart sevärd. Om inte annat är den sevärd bara för smakskiga Joel ;)

Idag skjutsade vi Patrik till Storfors tidigt i morse. Det blev en frukost hos mor&far som hade puddingen Hugo på besök. idag består dagen annars av slapp, film, mys, och käk :) I ugnen står en skaldjurspaj som kommer sitta som en smäck.


Fredags mys på hög nivå

Jahaja, då var räkningarna betalada för denna månad. Jag längtar tills den dagen man har kvar mer pengar än vad man precis klara sig på. Den dagen man kan sätta in någon krona på ett sparkonto, för sparkontot bara sjuuunker och sjunker. Tur att jag har min svarta gris ;)

Ska snart hoppa in i dsuchen för att göra mig redo för kvällen. Käka lite och sen bege sig till bussen mot KD! Vinflarran, spelen och kameran är redan nerpackade :) Kommer bli en kanonkväll tror jag.

Torsdag

Sådär ja, maten lagad och uppäten! Min mage är nu en rund och fin ballong. Idag blev det stuvade makaroner och köttbullar, det var nog ett år sen sist vi åt stuvade makaroner och det lär dröja ett år till nästa. Det är väldigt gott, men inte värst näringsrikt och magen skriker lite efter all denna mjölk.

Det har varit en härlig dag för övrigt, har hunnit med en härlig promenad i det vackra vintervädret, tränat lite och haft praktik. Idag kom min kära kusin Cissi på massage, alltid lika kul när släkten vill bli knådad! I morgon fortsätter jag med mostra mi, morfar och Monica :) I morgonkväll väntas det en härlig kväll med några tjejer i klassen! Ska bli riktigt mysigt ♥

Nu ska jag ta hand om min nacke, den gnäller lite efter 3 massager på raken. Not good!!

Tjing!

Onsdag

Redan onsdag idag, går alldeles för fort denna vecka. Idag startade vi dagen med tvätt, fortsättning på våran enorma tvätt. N är iväg och besiktar bilen och jag har ringt en massa samtal. Fått tummen ur och avbokat min tandläkar tid, raggat lite massagekunder och pratat med min praktikställen.

Nu ska jag ta tag i damsugaren och golvmoppen, här är det SKITIGT, värre än på länge. Senare idag bär det av ner till badhuset till mitt lilla kypin för att massera.

Vill ni komma på massage när jag har praktik?
Taktil massage
Klassisk massage
Shiatsu massage

40 min för en billig peng. Riing mig! :)


Kycklingklubbor med bulgursallad

Det var dags att tömma frysen lite idag så jag gjorde iordning en massa kycklingklubbor. Till det blev det en bulgursallad och en kall sås.

Marinaden till kycklingen:

  • Olivolja 1,5 msk
  • Soja 1,5 msk
  • Timjan
  • Lite  tomatpurë
  • En pressad vitlöksklyfta
  • Salt och peppar

I Bulgur salladen hade jag:

  • 1 st avokado
  • Gurka
  • 1 st tomat
  • Broccoli
  • 1,5 dl Bulgur
  • Lite olja

Jag kokade även bulguren i lite räkbuljong som jag hade i frysen. I min kalla sås hade jag turkisk yoghurt, kesella, lite sweet chili och chilipeppar. Kycklingen var inne i ugnen cirkus 40 min i 225 grader.





Tisdag

Idag startade jag dagen med ett besök hos kiropraktorn. Han knakade och brakade lite, masserade och klämde. Han konstaterade att det bara är muskulärt, vilket är skönt, men det kan ju ta sin tid innan det blir bra dock. Fick en tid nästa vecka också, så nu jävlar! Pengar bara flyger iväg men det är det väl värt.

Har masserat N idag och det kändes helt okej, har legat på spikmattan nu en stund och laddat inför nästa massage. Snart kommer Onca och vill bli knådad!

Ikväll blir det film och slapp i soffan. I morgon är det dags för praktik, på riktigt :) Lars har haft så mkt att göra så jag har hållt mig hemmavid än så länge. Bye bye!

Måndag

Dagen startade med ett besök hos sjukgymnasten. Det sa mig inte sådär jätte mkt men jag fick den del övningar och tips på vad jag kan göra åt mitt problem. Jag kanske underskattar min hjälp också, är jag flitig med så kanske det hjälper mer än vad jag tror. Får hoppas på det! Efter besöket på Friskvården i Värmland åkte jag till Lars på badhuset och pratade lite med honom, han beställde en tid åt mig hos kiropraktorn här i Kristinehamn så där börjar min dag i morgon.

Har även hunnit med ett besök på IKEA, där det inte blev någon direkt storhandling. Några lampor var det enda vi fick med oss hem. Staffan hittade sig iaf en fin tvbänk som vi med nöd och näppe fick in i bilen :)

Nu blir det sängen. Och det ska bli underbart skönt!

Christina Doctare

Har precis kommit hem ifrån en föreläsning i KD med Cathrine. Vi var och lyssnade på Christina Doctare, en riktigt intressant föreläsning. Christina är en läkare, som numera är författare och samhällsdebattör. Hon föreläste om vägen till hälsa, och hur vi i Sverige ser på hälsa. Framför allt hur sjukvården på många ställen i dag ser på hälsa, som i många fall är skrämmande. Hon kämpar bl.a. för att den alternativa medicinen ska in i den västerländska medicin här i Sverige. Vi ska inte behöva vara två sidor som kämpar emot varandra. Christina verkar ha left ett ruskigt intressant liv..
 
Man blir en aning frustrerad när man lyssnar, man vill kunna förmedla så mycket mer än vad man gör. Men jag vet iaf att jag verkligen har valt rätt väg i mitt yrkesliv, vilket känns himla härligt. Hennes senaste bok Vägen till hälsa kommer nog inte dröja innan den dimper ner i min brevlåda.



Natti

Det har nog varit den skönaste söndagen på väldigt länge. Har känts som lördag för den delen hela dagen.. eftersom jag var i skolan igår. Kan nog också bero å att jag nu har 12 härliga veckor framför mig med praktik, gud så skönt! Älsk och jag har spelat bingolotto ikväll :D Haha, 100 kr vann jag iaf. En flaska rödvin öppnades med lite ost och kex..

Nu ska vi snart nanna kudden. 7.30 har jag tid hos sjukgymnasten i morgon, hoppas han har nåt bra att säga. Nu är det dags att bli bra i nacken så jag kan köra på som vanligt med massage och grejer. Efter det blir det IKEA med N, Staffan och några vänner, och ev. en föreläsning med Cathrine på kvällen. Känns som en riktigt bra dag :)

GOD NATT!

Söndag

Då var man hemma igen efter en heldag i byn. Idag var det dags för tävling för N och de andra i styrkelyft. Vid halv nio i morse for han upp till gymmet. Vid 12 började sedan tävlingen som höll på i drygt 2 timmar. De var 8 deltagare som var riktigt duktiga allihopa. Starka saker! ;) N var nöjd över sitt resultat och jag tror de andra var det också, det var ju också deras första tävling. Man blev faktiskt sugen på att börja träna ordentligt.. Men det händer väl aldrig.

Efter tävlingen blev det käk hemma hos mor och far, nu är vi hemma och har Tyson med oss :) Oh ja, vi har saknat honom! Nu blir det pelle möj i soffan hela kvällen ;) Tror vi ska gotta oss med lite ost, kex och ett glas vin.










Läsvärt..

"Det finns två dagar varje vecka som vi inte ska oroa oss för, två dagar som ska hållas fria från oro och onda aningar. En av dessa dagar är gårdagen med dess misstag och bekymmer. Gårdagen är för alltid bortom vår kontroll. Vi kan inte göra en enda utförd handling ogjord, vi kan inte ta tillbaka ett enda ord vi sa.

Den andra dagen vi inte ska oroa oss för är morgondagen med sina eventuella motgångar. SIna bördor, sitt stora löfte och kanske sitt enkla genomförande. Morgondagen är också utom vår emdelbara kontroll..

Det återstår en dag - idag. Vem som helst kan utkämpa en dags prövningar. Det är bara när du och jag adderar bördan med de här två förskräckliga evigheterna, gårdagen och morgondagen, som vi bryts ner. Det är inte dagens upplevelser som driver oss till vansinne. Det är samvetskvalen och bitterheten över någonting som hände igår eller fruktan för vad morgondagen kan medföra."

Lev en dag i taget, allting blir så mycket lättare då.

Lördag

Då har man fått sitt första diplom i sin karriär som hälsoterapeut :) Det har varit 4 tuffa men härliga dagar med våran underbara lärare Birgitta. Eftersom kursen inte tillhör själva programmet får vi den avslutad på papperet direkt. Uppmasseringen gick super så det känns skönt.

Väl hemma var det bara att slänga sig i duschen och försöka vakna till lite. Finns det någon drygare väg att köra än mellan KD och Sunne? Man är bra sliten efter att han kört ifrån Sunne. Men nu ska jag inte tillbaks till skolan på 12 veckor, wiiieho! 

N, Jimmy och Linda är på maxi och handlar, ikväll blir det käk, film och mys. Underbart!


Fredag kväll, god natt.

Det var länge sen jag var såhär trött och sugen på att sova om kvällarna. Jag skulle kunna gå och lägga mig vid 8 men jag hinner inte riktigt det. Men jag är skönt trött.. trött för att jag gått upp tidigt och tränat på Shiatsu hela dagen. Inte trött för att jag är stressad över tusen saker att göra och för att ha varit i skolan och kämpat en hel dag. Har varit mkt så på sistone..

Jag for till byn när jag kom hem ikväll, för att hämta bilen som jag måste ha till skolan i morgon. N, jag och patrik gjorde oss en tacogratäng som smaka jäävligt gott :) Min ögon orkade inte riktigt med mig längre så jag fick dra mig hemmåt. Kvart i 6 ringer klockan i morgon, rena rama sovmorgonen när man åker bil.

GOD NATT!

Fredag

Då var det fredag morgon. Tredje och näst sista dagen på Shiatsukursen, känns skönt. Är snorig och trött, trots att jag somna strax efter 9 igår. Sängen lockar sjukt mycket fortfarande, speciellt när N ligger där och snarkar. Men snart kommer Cathrine och hämtar upp mig,  hoppas på en inte allt för lång dag idag. Det är ju freeedag! Fredagsmys måste ju hinnas med.

Ha en bra dag gott folk, nu är det dags att ta tag i dagen!

Shiatsu

Då var engelskan avslutad och Shiatsumassage kursen påbörjad. Det har varit en lång dag idag, kom inte hem förns  halv 7. Jag är trött, men inte alls lika sliten efter en "vanlig" skoldag. Vi är bara 6 st som går den här kursen, super skönt. Man är inte lika tömd på energi som man ofta blir efter hel dag med hela våran kära klass med 30 st extremt olika individer.

Shiatsu kursen verkar bli riktigt bra, våran lärare är jätte mysig och inte allt för komplicerad som underlättar en del :) Shiatsu massage kommer från Japan och man behandlar genom tryck och stretching. Så himla skön att ge då man får sitta på golvet och mycket lättare kunna använda hela kroppstygnden. Bra för min nacke!

Nu ska jag äta julkorv och potatis, lägga mig i soffan och vänta på min underbare Niklas.

Måndag

Min nacke är värre än någonsin tror jag idag. Vaknade med en dundrande huvudvärk så det blev ingen skola idag heller. Det har varit för mycket spänningar och alldeles för lite sömn de senaste dagarna. Och eftersom min nacke inte är som den ska har den tagit storstryk av det. Men på fredag blir det en rejäl massage igen och i morgon ska jag få boka tid hos en sjukgymnast.

Så idag har det varit en lugn dag. Fått endel samtal avklarade, praktiken är nu så gott som ordnad. Ska försöka få i en hel del studiebesök de första veckorna också så det är det som är kvar att ordnas. N och jag tog en promenad på isen ute i skärgården, annars har vi pysslat lite här hemma och tagit det lugnt. Nu är älsk i byn och tränar, hårdträning nu inför tävlingen i helgen antar jag. Jag beundrar hans engagemang han får när han tycker någonting är kul.

Nu ska jag bege mig ut och handla så jag kan ordna en liten mysig kvällsmat tills mitt hjärta kommer hem. Förövrigt är jag bedrövligt kär och lycklig över att få vara tillsammans med min N.


Malin

Igår fick jag besök av Malin och hennes lille goding Zeus, uj så go! Helt underbart att få träffa Malin igen efter så lång tid, det var ialla fall väldigt, väldigt länge sedan bara hon och jag umgicks. Det känns verkligen när man vet att det här är en vän som man aldrig kommer falla ifrån. När man nästan inte alls har någon kontakt under tiden man inte ses, men när man väl ses känns det som det var igår. SÅ skönt. Och jag är mycket glad över att hon är hemma i Sverige igen, dock inte i Värmland men jag hoppas att vi kommer ses oftare iaf.





Lördag

Hej mina vänner. Sitter hemma hos mor och far efter ha varit i bollhallen och kollat på fotbollskuppen under förmiddagen. Ännu en dag då jag känner mig fruktansvärt trött. Sov till cirkus halv nio, då ringde Ns väckarklocka. Trodde jag skulle slippa allt som hade med väckarklockor att göra idag, men icke! Efter tio for vi till byn, jag, Niklas och en halvsovandes Staffan. Nu ska jag snart hoppa in i duschen för att göra mig redo för 1års kalas hos Milla, och ikväll väntas annat kalas i Kga, det ska bli reunion på hög nivå ;) Eller hur mina vänner? :)

no words..

Orättvist? Förjävligt? Hemskt? Ofattbart? Finns inga ord.. Kärlek, värme och alla tankar går till er. Kan man vara stark i detta? Tror faktiskt att du kan det ♥

Äntligen hemma efter en lång och tung dag i skolan. Ska snart gå till broder och bara vara. Take care my friends.

Onsdag

Jag börjar bli måttligt trött på denna huvudvärk nu. Det gick rätt okej i skolan ändå.. Idag har vi skoldagen gått göör fort. Vi har gjort lite småbehandligar på varandra, super skönt. Fick en "forearm" massage av Gabriell, riktigt gött :) Det var lite knepigt att försöka använda underarmarna sådär mkt, man kände sig lite klumpig. Å vet ni vad? Jag har fått en praktikplats idag! På hälsolänken i Sunne, guuu så gött. Nu är det bara 7 veckor kvar att fixa ;)

Ska lägga mig en stund på min kära spikmatta nu. Orkar inte vara vid medvetandet med denna huvudvärk!

tisdag

..day number 4 in english, my brain thinks in english, my brain is overheating...

Har precis kommit hem ifrån LarsMassage :) Det var ingen vidare bedömning jag fick av min nacke, men vi ska reda ut det här. Känns ju lagomt kul om jag inte kommer kunna arbeta som massör.. Men så går inte mina tankar just nu. Jag SKA bli bra. Det finns hjälp att få. Fick iaf en annan härlig bedömning, "Du är en av de bättre massörerna jag träffat, så det här måste vi fixa". High five på den!

Antal funna praktikplatser : 0... Jag börjar bli lagomt trött på att få nej efter nej. Har bokat ett möte med Laurence i morgon som förhoppningsvis kommer hjälpa mig att fixa en plats. I nuläget klarar jag inte av att massera hela dagarna så jag måste ha något annat.

Nu ska jag baka mig en lax i ugnen och njuta av ensamtid. Puss på er!


Måndag

Måndagen är snart över, underbart. Skoldagen har som vanligt gått fort med ändå varit tung. Jag har haft huvudvärk sen i morse så motivation till engelska har inte varit på topp precis. Har precis gjort ett försök att bota huvudvärken med lite gröt och en kopp te, ska lägga mig på spikmattan en stund innan jag hoppar in i duschen så ska den nog vara borta helt. Det går inge vidare för mig och mitt letande efter praktik, det har också tagit på krafterna idag, åter massa nej, nej och nej.

I morgon bitti ska vi ha klassmöte med våran kära, ganska så speciella handledare, intressant.. Ska även betala för att få plågas i 40 minuter, Lars ska behandla min nacke. Äntligen har jag fått tummen ur att ta hand om mig själv.

Nu längtar jag till att min underbara Niklas ska komma hem ifrån sin träning, höjdpunkten på dagen!♥

Söndag

Det blev en väldigt mysig lördag kväll tillslut. När N kom hem ifrån träningen la han sig i soffan, tog sig en öl och vill nog inte röra en fena till lät det som. Själv hade jag ingen vidare lust att fortsätta spendera min lördag i soffan så jag fick med honom till KD. Vi bestämde oss för följa med Elin & Fredrik ut och äta. Vi hämtade upp dom vid 8 och avnjöt en trerätters på Fontana di Trevi, myycket gott och trevligt. Vid 11 tiden åkte vi hem till deras mysiga lägenhet, killarna gjorde sig en drink och vi satt och pratade en stund innan vi började bli sega och drog oss hemmåt.

Än så länge är det en skön söndag, inge måsten idag heller. Niklas lillebrorsa och mamma har precis varit här på lite fika. Nu ska jag lägga mig i soffan och inte göra ett skit tills det är dags för lite käk.


Lördag

Det har varit en lugn lördag hittills. Jag har mest legat i soffan hela dagen, kikat på tv och läst en del. Det är skönt att bara vara hemma och inte ha något jag måste göra, det var alldeles för länge sedan. N har varit borta sen lunch och tränat.. tror han är påväg hemmåt nu.

Planerna för ikväll är väldigt oklara, både jag och N vill hitta på något men vi vet inte vad som händer. Får se om han har kommit underfund med vad han vill göra när han kommer hem. Jag är nog på vad som än sker.. Har drömt mig bort idag och kollat flygbiljetter till Bangkok. Om jag ändå visste vad jag gjort nästa höst så vi kunde boka och börja planera. Men jag har i nuläget inte den blekaste vad jag sysslar med då. Vilket känns väldigt skönt, men ibland lite osäkert..




Fredag

Det var en kort skolvecka det, redan helg och det känns jäävligt bra :) Två dagar med engelska avklarade, min hjärna är helt slut. Idag klaffade tågtiderna perfekt när jag tog ett tidigare tåg. Elin och jag smet ut lite innan vi slutade och hade en jävla röta att vi hann med tåget. Var på sekunden det. När jag kom hem möttes jag däremot av ett bombnerslag till lägenhet, fick ett ryck och städade hela lägenheten. Känns riktigt bra..

Väntar på att N ska komma hem så vi kan laga oss lite käk, men han verkar inte ha planer på att slita sig ifrån tvspelet och komma hem till lilla mig. Får försöka hålla mitt blodsocker uppe så jag inte förstör kvällen om han dröjer lite :)

Torsdag

å hej och hå vilken jävla dag. Vaknade före 5 i morse med en skaplig ångest för att åka till skolan. Dagen gick dock ganska fort tack vare mina änglar Cathrine och Elin, uj vad jag tycker om er. När jag kom fram till KD märkte jag att bara hade 3 minuter på mig att hinna med tåget till Khamn och börjar springa. Nähä då! Ändrade tågtider så jag måste vänta i nästan en timme. När jag väl är hemma får jag ett glädjande besked i från käkkirurgen i KD. "Vi har reserverat en tid för operation av din visdomstand. Beräknas ta två timmar och kosta cirkus 4000:-" Jag hoppar av lycka...

Tur att det är fredag i morgon...

onsdag...

Idag är det en förvirrande onsdag. Söndag mitt i veckan? Det är en sån där dag man helst inte vill kliva upp ur sängen, helst inte öppna ögonen, bara ligga där och bli omkramad av N. Har städat undan den lilla jul vi hade här hemma och legat i soffan mest hela dagen. Jag klev upp iaf! Nu är N iväg och tränar, jag räknar minuter tills han  kommer hem igen.

Älskar dig min underbara!











Fota!

N och jag köpte oss en kamera ihop på rean. Eller rea och rea, var inte så värst mkt rea. Men en kamera blev det iaf :) Så nu ska det fotas vill jag lova! Ingen av oss har väl tänkt att bli något proffs precis med det blir rätt fina bilder utan sådär jätte mkt kunskap. Men man vet ju iofs aldrig med den där N. Linda och jag kom med en jätte bra idé att han skulle starta en fotoblogg ;)



Fina Milla kommer det nog tas många kort på :)






Måndag

Måndag idag, en konstig måndag, efter alla helger.. Själv har jag jullov och njuter som bara den. Men jag har dock haft fullt upp med att försöka fixa praktikplats, den sket sig i sista sekund för oss med Loka. Det gillar vi iinte! Det är ungefär 3 veckor kvar och jag har fortfarande inte en aning om vart jag kommer hamna :( Det är väldigt många som inte tar emot.. Och eftersom det är sista praktiken nu så vill man inte vara vart som helst, man vill kunna få ut så mkt som möjligt av det. Men det löser sig, tack för stödet underbara Cathrine :)

N åkte precis till byn för att träna, jag sitter här och försöker värma upp lägenheten med massa tända ljus. Om en liten stund kommer Emmis hit, mysigt! :) Det ska bli skönt...

Någon som känner någon som jobbar inom företagshälsovården och vill ta emot lilla mig som praktikant? Skulle bli vääldigt glad då :)

hemhemhem

Jag längtar hem till vårat bo. Har knappt varit hemma sedan vi kom hem från Thai.. Jag längtar tills N kliver innanför dörren så vi kan åka hem tills oss och bara vara. Vi ska till mormor en sväng och öppna lite julklappar, sen ska jag sitta fastklistrad på min käraste resten av kvällen.Jag har ingen matlust idag, hoppas det vänder.

Linda, det är ömsesidigt. Mycket kärlek till dig!

2010

..dagarna har gått fort sen vi kom hem. Det har gått i ett med julklappsutdelning, mys med nära och kära, nyårsfirande och massa mer. Vi hade en helt underbar resa, vi njöt av varende sekund och var inte så sugna på att resa hem när det var dags. Vi har redan börjat planera nästa resa och jag vet att den kommer bli minst lika underbar. Jag är så glad att både jag och N är lika tokiga i att resa, och lägger mer än gärna våra spapengar på det. Vi har mycket att se fram emot :) Vi saknar värmen och Thailand nåt så otroligt.. Ni som gillar solresor, ni missar nåt om ni inte åker till Thailand, loovar. 

Nyår firade vi hemma hos Jimmy och Linda i byn, N, jag och Lena med famlijen Blom/Bodum :) Tre rätters som smakade förjävligt gott :) Massa spelande och annat härj gjorde att vi stortrivdes allihopa. Precis så som ett nyår ska firas, med härliga vänner och massa skratt. Tack för det godingar!
 
Då har man 2010 att se fram emot, vilket jag gör med STORA nyfikna ögon :) Det kommer hände mycket i början på året, massa praktik och examen. Sen är det dags att leta jobb.. Kommer bli SÅ bra. Hoppas på en liten examensresa också ;) Känns skönt att ha lämnat 2009, och året kunde inte ha slutat bättre.

Nu ska jag lägga mig i min säng hemma hos mami&papi, har tillbringat kvällen hemma hos J&L i deras sköna soffa där jag alltid trivs. Mitt hjärta är hemma i Kristinhamn och roar sig med sina vänner, jag var alldeles för trött för att dra igång ett sånt projekt att gå ut bland folk.








RSS 2.0