Torsdag

Vilken härlig torsdag! Solen gör mig så lycklig, det sprätter av lycka i mig idag. Underbart! Idag har jag varit på Passal på en utbildningsdag, jag har varit vikarie där sen i somras och nu var det dags för en liten introduktionsutbildning, dom är så himla mysiga på Passal! Det är alltid så härlig stämning när man kommer in i deras lokaler, tända ljus och myspys :) Det märks att dom är måna om sinda kunder och anställda.

Efter utbildningen kände jag mig full med energi så jag trampade till badhuset för ett gympass, nu är jag hemma och sitter och väntar på att älsk ska komma hem. Ikväll blir det lite torsdagsmys eftersom jag åker till Norge i morgonbitti för helgens jobb. Torsdagskos som jag fick till svar av älsk när jag föreslog att vi skulle äta och dricka lite gott ikväll :) goding!

Dags att betala lite räkningar, byta om för en långpromenad innan vi laddar inför en myskväll. Det kommer nog bli en riktig bra helg på Kragerö tror jag, denna gång har jag med 4(!) härliga brudar med mig! Wiie! Ha en bra helg mina vänner!

Torsdag

Hej där! Hur står det till? Jag förstår inte vart all min energi jag har just nu kommer ifrån, men det är härligt. Inte ofta nu förtiden jag har överskott på det. Det resulterade iaf i två ladade maträtter, viltskavsgryta till kvällsmat och en paj till matlåda till helgen. Heldag på badhuset idag och det gillas. Mitt huvud har fyllts med idéer idag och jag hoppas dom är känns lika bra nästa vecka så jag gör nånting ut av dom.

Nu ska jag faktiskt redan krypa ner hos älsk som har gått och lagt sig för att läsa lite. Ska också läsa lite.. Ha en bra kväll!

potatisbullar

Niklas och jag gjorde potatisbullar igår och dom vart riktigt goda! Tror inte jag har ätit potatisbullar sen jag gick i högstadiet när vi fick dom i skolan. Det var lite ut av min favorit, föråt mig nog lite på dom då. Men igår satt dom riktigt bra, med knaperstekta bejcon också :)





potatis
morötter
persilja
lite mjöl
slat & peppar
1 ägg 2 gulor


rårörda lingon skulle vi haft också.
fanns massor med lingon i skogen i
söndags, men vi var för lata för att
plocka. attans. bojkotta halvfabrikat!



Tisdag




Det var kallt i morse när jag och Cathrine for till stallet för att rida lite.
Synd att det blåste annars hade det nog vart skönt när solen sken så fint. Men det är alltid härligt att komma ut lite och få lukta lite på hästar :) När jag kom hem stod jag vid spisen i två timmar och gjorde iordning en rejäl råkostsallad som räcker hela veckan och jag slängde även ihop en kycklinggryta som jag frusit in. Skönt att inte behöva stå och laga all mat på torsdagar innan jag åker till norge jämt.

Ikväll var det ännu kallare när jag och älsk tog oss en kvällspromenad, det blev en rejäl pw men det svalkade ändå, bara 3 ynka grader ute! Cirkelträningen jag hade ikväll gick fin fint, jag gillar mina goa delagare skarpt! :) Nu är det soffan och snart sängen som gäller. I morgon har jag massor att pyssla med!

Söndag

Godkväll mina vänner! Denna söndag har bestått av en tur i skogen, tvätt och matlagning. Skogsturen var efterlängtat och svamp fick vi med oss hem också, så jävla gott. Igår kväll hos Mia och Andreas fick vi en kantarell paj och det finns väl ingen godare paj, som sagt vi har frossat i det mesta den här helgen! Kvällen igår var underbar, massa god mat och sedan spelade vi lite spel och hade galet roligt, jag garvade nog konstant i 3 timmar :) Vi höll i med Alias enda till klockan 1, då knatade jag och N hemmåt och stöp i säng. Tack mina vänner!

Nu blir det en kvällspromenad med älskling, skönt!

 

 


Lasagne

I eftermiddags blev det lite en god lasagne!






Lasagneplattor spenat

Béchamelsås
:
100 g smör
1 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 dl riven ost
salt och malen vitpeppar
riven muskotnöt

Bolognesås:
500 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 morot
20 g rotselleri
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 msk oregano
1 krm timjan
salt och malen svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 zucchini


Helgens mat

Den här helgen jag ätit mest hela tiden tycker jag, liiite för mycket men det har varit hur gott som helst. I fredags blev det en ganska enkel laxrätt med potatis och romsås. Till efterrätt gjorde jag en citronpaj, riktigt läskande och god. Men det var lite pul innan jag blev färdig med den.

Citronpaj receptet!

Pajskal
0.5 dl florsocker
100 gram smör
0.5 dl mandelspån
0.5 krm salt 
1 st ägg
2 dl mjöl

Fyllning
2 st citroner
2.5 st gelatinblad
150 gram vit choklad
100 gram smör
0.5 dl vitt vin, eller champagne
1 st ägg 
2 st ägggulor
1.5 msk socker
3-4 st droppar gul karamellfärg


Pajdeg
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör florsocker och smör mjukt och fluffigt.
3. Mal mandeln (tex. i en mortel) och tillsätt den.
4. Rör ner salt och ägg och sist mjölet. Låt degen vila i kylen i minst 30 min - gärna en timme.
5. Kavla ut degen på mjölat bord och använd hälften av den till att klä pajformen. Nagga botten med en gaffel och ställ in i kylskåpet i ytterligare 15 min.
6. Grädda i ca 20 min tills tarten fått fin färg. Ta ut den ur ugnen och låt den stå och svalna. 
Fyllning
7. Tvätta citronerna och raspa av skalet med rivjärn. Dela citronerna sedan på mitten och pressa ur saften i en liten skål.
8. Blötlägg gelatinbladen i lite kallt vatten i en skål.
9. Smält choklad och smör i en bunke över hett vattenbad på spisen.
10. Tillsätt citronrasp, vitt vin och mixa slätt med mixerstav. Eller kör i matberedare. Det ser ut som om den har skurit sig, men blir slät när man mixat den.
11. Vispa samman ägg, ägggulor, socker, och pressad citronsaft i en rostfri kastrull. Sätt den på svag värme och hetta upp under ständig vispning. Ta bort från värmen när blandningen tjocknat.
12. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dem det varma äggvispet. Rör om så det löser sig.
13. Rör ner äggblandningen i chokladblandningen och vispa så det landar sig väl. Häll det i pajdegsskalet och låt svalna. Ställ i kylskåpet.




Vi tog lite vaniljvisp till, gud va gott! :D
Receptet är ifrån "Halv 8 hos mig"




Lördag

Hej mina fina vänner! Lördag idag, häärliga lördag. Sitter och tar mig ett glas vin och väntar på att Mia ska komma och hämta upp mig och N. Ikväll väntas en härlig middag med underbara Mia och hennes Andreas! Får inte glömma spelen heller slog det mig nu.

Idag har jag varit i KD hela dagen på grundutbildning med Friskvården. En helt okej dag med bra föreläsare. Mycket repetition ut av det man lärt sig i skolan men det är nyttigt att få höra det igen, nu också med lite enklare förklaring på allt. Vi hade även ett pass med stavgång som jag dock tyckte var riktigt värdelöst, kändes som lite utfyllnad. Vädret gjorde ju det inte bättre heller.

Nej dags att rota fram spelen och göra sig redo för kvällen!


Fredag

God förmiddag nära och kära! En riktigt slö morgon har det varit ännu. Myste ner mig i soffan med värmefilten jag fick i födelsedagspresent och käkade en stor frukost när jag vaknade. Värmefilten är förövrigt hur underbar som helst. Sen var det tänkt att jag skulle ta tag i städandet här hemma, men jag har inte kommit så långt än. Men klockan är ju bara 10! Jag fastnade vid datorn för att ladda ner lite bra städmusik.

Idag kommer N hem redan vid halv 2, härligt att få en hel eftermiddag och kväll tillsammans. Vi tänkte åka en sväng till Mio och även göra ett litet besök på katthemmet kanske. Saknaden är stor efter vår lilla Pingu men vi känner oss inte riktigt redo för en ny katt såhär snabbt efteråt, så lite hjälp åt kathemmet skulle passa oss bra nu.
Nej stääddags!


Torsdag

Torsdag idag och det känns riktigt skönt. Jag vaknade utvilad i morse trots alla mardrömmar jag fick bråka med inatt. Tror jag vaknade tre gånger och varje gång jag somnade om fortsatter mardrömmarna med på olika sätt, huva! Tror det kom efter att vi begravt vår lilla ögonsten igår..

Nu under förmiddagen har jag läst och skrivit på lite idéer om artiklar. Ett av mina mål fram tills jul med företaget är att få in två artiklar i lokaltidningarna här i Kristinehamn, får se hur det går! Nu har jag ätit mig en god lunch, pangasiufilé i kokosmjölsås med blomkåk och råkostsallad. Jag lyckades väldigt bra med currypastan från Thai för första gången, mumma! Under eftermiddagen ska jag promenera runt till Hotellen här i stan och lämna lite visitkort och våran fina ram vi har fixat Mia och jag :) Sen blir det en sväng till gymmet innan N kommer hem.

Jag ser fram emot en riktigt härlig helg! I morgon kväll blir det fredagsmys med N. Lördag utbildning med Friskvården och sedan är vi bjudna till Mia & Andreas på käk. Söndag är ännu oplanerad vilket är välbehövligt för mig och N!


Onsdag

Hej min käraste! Sitter och betalar min parkeringsböter och är bitter över ekonomin denna månad.. Avskyr att tjuva av mitt ynka sparkonto för överlevnad. Samtidigt som jag vissa dagar är jätte glad över att jag faktiskt kan betala mina räkningar och äta det jag vill varje dag, för maten snålar jag verkligen inte med här hemma. Men pengar är ju inte allt...

Idag blev det nästan en heldag med Mia ♥ Vi har delat ut en massa reklamblad och man får alltid skratta när man är med den härliga tjejen. Vilket jag oftast gör med mina vänner iofs :) Men Mia är nog en ut av dom galnaste jag har, och lite galenskap behövs i såna här uppförsbackar jag kliver i just nu. Vi unnade oss en lunch på thai också, mumma. Nu ska jag försöka dra mig ut och springa en halvtimme innan N kommer hem. Då ska vi och åka begrava vår lilla Pingu ♥

Saknar många av er därute!

Pingu ♥

Onsdag och en väldigt jobbig kväll.. Mycket motgångar idag och den kunde inte ha slutat sämre. Möttes av en helt förtvivlat och gråtandes Niklas när jag kom hem. Våran älskade lilla Pingu har blivit påkörd och dog. Det gör så ont i våra hjärtan.





Sov gott hjärtat  ♥


Måndag morgon!

God morgon mina vänner! Nu är jag på svensk mark igen, pigg och glad! :) Helgen har gott otroligt bra. Jag trivs fortfarande super på Kragerö och att få jobba med tre fina vänner gör ju inte saken sämre. Kan inte riktigt bli bättre helgjobb känner jag. Jag ska ta mig lite frukost och sen kila ner till Pappa på kontoret, har sovit i byn inatt eftersom jag lånade mammmas bil till Norge.

Ha en bra vecka!

Torsdag

Sådär ja.. känner mig lite mer tillbaks på banan igen. För några timmar iaf. Det är nästan så jag skrattar åt mig själv när jag tänker tillbaks på mitt dåliga humör jag har stundvis, vad tankarna ändras på bara några timmar. Hur känslorna går känslorna går från katastrofala till hur lyckliga som helst. Hejjåhå här åker vi bergochdalbana minst sagt. Jag har precis prata med två underbara vänner, sagt hejdå till min underbara pojkvän för en helg i Norge där jag ska få tillbringa tiden med 3 andra underbara vänner.

I morgon kl 5 styr vi mot Kragerö för 3 dagars jobb på spa. Känns riktigt bra, ska bli så roligt att få jobba med 3 av mina favorit tjejer ifrån Karlstad. Missar ju dock marknadsdansen i byn, illa! Storfors största event! Fast när jag får tillbringa helgen med 3 underbaringar och samtidigt tjäna fina pengar så överlever jag iaf.

Idag har jag även gjort min första dag som företagsmassör på Swedbank, de var nöjda och glada och listan var fullbokat när jag åkte hem. 11 kunder, check. Nu ska jag krypa till kojs, alldeles ensamen. Inte ens Pingu är hemma hos mig.

Älskar dig Niklas!

Onsdag

Helgen är över och det är redan onsdag. Jag önskade innerligt denna gång att den kunde varit lite längre.. Vill ha mer ledig tid med mina nära och kära! Jag är en aning i obalans just nu, har ingen större lust eller ork till att ta tag i något..

Om en liten stund kommer Cathrine och hämtar mig så ska vi åka ut till hästarna och rida. Välbehövligt! I morgon har jag företagsbesök hela dagen, fredag morgon åker vi till Norge igen.. Så det var den veckan det. Poff!
Om det är någon som har en skaplig bil till salu till mig skulle mitt liv underlätta lite nu känner jag. Pallar inte att vara utan bil och beroende av alla andra hela tiden en dag till. Gaaaah!



 



Födelsedagspresent från min saknade ögonsten Hugo.
Tack gubben! ♥


Fredag!

..vilken bra fredag hörni! Full dag på badhuset, startade med ett träningspass halv nio imorse sen har det flutit på med kunder och även jag har blivit masserad. Nu är jag super stressad och lagar mat tills ikväll. N är påväg hem ifrån träningen i byn, väldigt passande val av dag och tid. INTE. Jag har iaf haft världen bästa kunder idag som har gjort mig SÅ glad. Så nu tar jag mig ett glas vin och njuter av en bra dag. Ikväll blir det födelsedagsmys med famlijen.

I morgon heldag i KD, först utbildning med friskvården sen myskväll hos L & J. Spääännande och se deras nya lya, ÄNTLIGEN bor de i KD och inte byhålet Storfors! :D

Torsdag

Tack för alla grattishälsningar mina nära och kära! Dagen blev jätte härlig. Vid 11 tiden for jag till Karlstad och blev bjuden på lunch av Elin, hon skulle börja jobba halv 2 så vi hann inte riktigt med allt sen sist :) Efter det kikade jag in hos Linda på hennes jobb, också ett kärt återseende. Har inte träffat dessa små underbara tjejer på över en månad nu!

När jag kom hem stod det blommor och en flaska rosé på bordet och väntade på mig, sen blev det en massa gott käk och mys hela kvällen med mitt hjärta ♥ Härligt! Idag har träning och bokföring stått på schemat och lite annat fix med företaget. Har även beställt en energimassagestol så nu ska det ut och turneras! ;) Ikväll blir det en sväng till friskvården samt en kund på badhuset, handla lite tills i morgon måste jag hinna med också. Mami&papi kommer hit på käk då! ♥




Tisdag

Hej mina vänner! Nu är jag tillbaks ifrån Norge. Dagen idag har varit tung och lång.. Mycket jobbiga tankar som mot kvällen har försvunnit. Skönt det, älsk är alltid bra på att blåsa bort dom när han kommer hem. Jag har en härlig dag att se fram emot i morgon. Träna med Mia, åka till Karlstad och träffa Elin, på en intervju för vikarie jobb och sedan mys med älsklingen hela kvällen lång med god mat, dessutom fyller jag år ;) Härligt.

Nu är det sängen som gäller. Finns ingen skönare säng på denna jord!


Onsdag

Jag har inte hunnit med mig själv riktigt den här veckan. Riktigt fullspäckat schema, och idag har jag dessutom haft kundrekord, roligt! Jag steg upp klockan 6 och gjorde matlådor i morse, i morgon bär är det dags för norgedebut för mig. Jag har sån himla tur att Kristina från Karlstad också ska jobba i helgen så jag behöver inte åks själv första gången, underbart. Intervju kl 16 i morgon och sen förhoppningsvis provjobba hela helgen!

När jag kom hem ikväll låg det en påse i brevlådan, den innehöll kantareller som Cathrine hade plockat. Hur go? Vi pratade om svamp när vi red i måndags och jag gnällde över att jag inte hade haft tid att leta svampt. Mina fina underbara vän! ♥ Nu är det dags att krypa ner.. en helg med massa nytt väntar. På måndag är det heldag i Örebro igen och på tisdag drar cirkelträningen igång. Full rulle.

 



Tack !


Tack mamma&pappa!

Våran underbara vecka i Spanien!







Som sagt, sprang ner till oss på stranden varje dag :)
















Soluppgången på stranden.




Minnen! Mormor och morfars gamla lägenhet.






♥   ♥   ♥  


RSS 2.0