Skaldjurspaj

Bra sätt att spara sina favoritrecept är att skriva ner dom på sin blogg, så har man dom med sig nästan överallt.  Guu så bra :)


Pajdeg
 
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl vetemjöl fullkorn
  • ½ tsk salt
  • ¾ dl olivolja
  • ½ dl vatten
  • 3-4 msk kesella

  • Fyllning

  • 200 g bladspenat
  • 1 burk kräftstjärtar
  • 1 burk musslor
  • Lite skalade räkor
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk fiskfond
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar och vitpeppar
  • Vitlökspulver
  • ca 20 g fryst eller 4 msk hackad dill
  • Riven ost



  • Rör ihop mjölet med olivoljan och kesellan, tillsätt sedan vattnet. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 175 grader i 15 minuter. Gör iordning fyllningen sålänge: Tina bladspenaten och krama ur vattnet, låt skaldjuren rinna av i en sil. Rör ihop mjölken, äggen och fiskfonden, tillsätt dillen och krydda!

    Lägg i skaldjuren och spenaten i pajformen och häll sedan på resten av fyllningen. Strö på lite riven ost.
    Grädda i ugnen tills äggstanningen blivit fast. För mig tog det en hel timme. Hade i så mycket skaldjur så det blev ganska så blött. Göör gött var det :)

    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0