Skaldjurspaj
Bra sätt att spara sina favoritrecept är att skriva ner dom på sin blogg, så har man dom med sig nästan överallt. Guu så bra :)
Pajdeg
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl vetemjöl fullkorn
½ tsk salt
¾ dl olivolja
½ dl vatten
3-4 msk kesella
200 g bladspenat
1 burk kräftstjärtar
1 burk musslor
Lite skalade räkor
4 ägg
3 dl mjölk
1 msk fiskfond
Vitpeppar
Svartpeppar och vitpeppar
Vitlökspulver
ca 20 g fryst eller 4 msk hackad dill
Riven ost
Rör ihop mjölet med olivoljan och kesellan, tillsätt sedan vattnet. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 175 grader i 15 minuter. Gör iordning fyllningen sålänge: Tina bladspenaten och krama ur vattnet, låt skaldjuren rinna av i en sil. Rör ihop mjölken, äggen och fiskfonden, tillsätt dillen och krydda!
Lägg i skaldjuren och spenaten i pajformen och häll sedan på resten av fyllningen. Strö på lite riven ost.
Grädda i ugnen tills äggstanningen blivit fast. För mig tog det en hel timme. Hade i så mycket skaldjur så det blev ganska så blött. Göör gött var det :)
Pajdeg
Fyllning
Rör ihop mjölet med olivoljan och kesellan, tillsätt sedan vattnet. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 175 grader i 15 minuter. Gör iordning fyllningen sålänge: Tina bladspenaten och krama ur vattnet, låt skaldjuren rinna av i en sil. Rör ihop mjölken, äggen och fiskfonden, tillsätt dillen och krydda!
Lägg i skaldjuren och spenaten i pajformen och häll sedan på resten av fyllningen. Strö på lite riven ost.
Grädda i ugnen tills äggstanningen blivit fast. För mig tog det en hel timme. Hade i så mycket skaldjur så det blev ganska så blött. Göör gött var det :)
Kommentarer
Trackback