Söndag

Det blev en bakissöndag idag. Inte minst för min kära N. Är man tvungen till att springa till toan och kräkas lite när vi sitter och äter är det illa. "Att man aldrig lär sig", han sa det själv :) Det blev en impulsutgång på mastis igår. Det var riktigt länge sedan jag var ute så det var trevligt med lite dans. Tack för sällskapet Bälla, du gjorde min kväll! ♥

Har legat i sängen/soffan hela dagen. Snart blir det att åka och handla, lägga sig i soffan och snosa på min kära bakfulla pojkvän. I morgon är det dags för Loka igen, härligt!

Lördag

Då var man hemma igen efter en veckas praktik på Loka! Det har varit en bra vecka. Den har varit låång och slitig med jag är nöjd. Jag har redan fått jobba två dagar "på riktigt" vilket aldrig är fel :) Det har blivit en hel del behandlingar, mest massage men även lite spa-behandlingar på kunder. Och det var SÅ roligt :) Första gången jag gör en hel spa-behandling på en kund. Det började dock inte så bra med min spabehandling, 5 över 1 får jag reda på att jag hade en behandling kl 1, en lite stressad handledare som informerat mig lite knasigt :) Det var bara att ösa järnet, helt oförberedd med inga produkter eller handdukar framtagna. Men det gick super, förutom att jag kladdade olja över hela golvet så jag höll på att dra mig ett antal gånger. All personal på Loka har varit så otroligt trevliga och hjälpsamma!

Igår kväll blev det tillslut lite fredagsmys :) Jag, N patrik och David käkade tacos och kollade på Bröllopsfotografen, störtskön film verkligen. Sen sov jag gott med min finaste N i våran sköna säng vill jag lova..











Jätte svårt att få med på bild hur fina behandlingsrummen är. Men dom är SÅ fina, enkla med ljuskronor som den fina detaljen som gör så mycket.


Mys i Lenas stuga

Då var det redan söndag. Är lite småseg idag efter gårdagskvällen i Lenas sommarstuga. Vilken härlig kväll vi hade! Så underbart mysigt hela kvällen. Bälla och Lena hade ordnar med mat som vi lagade, tre rätters minsan, super gott verkligen. Saffranspasta med räkgryta, det vattnas i munnen när jag tänker på det :)




Bälla var chefen i köket.




Efter att ha osat igen hela köket så vi fick stå och laga mat med öppen dörr, hade jag isklumpar till fötter.




Senare var det rumpans tur att bli värmd. En kiss i 15 minusgrader gjorde den mer eller mindre bortdomnad.



Lena var en jävel på att hålla igång elden ;)




..och värma snö på spisen så vi hade diskvatten.




Bälla kör en vedpose ;)





Den gooda maten.



Finns det något härligare än att äta god mat med underbara vänner, till en sprakande brasa..




Bälla fixade musiken sen blev det dans, tror dom höll på till 5 i morse.



Mys...






Tack mina vänner för en underbar kväll! På onsdag åker Lena, kunde inte blivit en bättre sista kväll ihop.


Fredag

Det känns som det kommer bli en lång dag idag. Inte lång och jobbig men det kommer bli en del gjort. I morse var jag hos kiropraktorn vid 8, blev lite knäckt och fick dessutom några nålar i mina mest spända muskler. Är riktigt öm och trött i musklerna nu så vi får se hur det går med mina sista massager idag. Efter det har jag varit på ett givande möte på friskvården i Värmland här i Kristinehamn. Jag ska börja som vikarie i några motionsgrupper, sen så får vi se hur det kommer utvecklas. Lät spännande! :) Hade suttit fint om jag hade gjort kursen Hälsoprofilbedömning, men det går ju alltid att göra senare när pengar finnes..

Nu ska jag ta mig lite och käka och sen åka ner till badhuset för min sista praktikdag hos Lars. Har tre massager på schemat som börjar med Lars själv. Efter massagerna blir det ett benpass på gymmet och efter det är det dags för fredagsmyyys :) Fixa käk och kika hockey ser det ut som att det blir.


Linda!

Idag fyller min kära vän och skrutt 22 år! Hon och J har precis åkt hem efter att varit här och myst lite. Jag pysslade om henne med lite massage och en ansiktsbehandling, sedan blev det kycklingpaj och tårta MED ljus :) Hoppas du haft en bra födelsedag mitt hjärta!








Grattis gumman !!


Onsdag

Då var man nytränad och slut för kvällen. Är fortfarande kvar på badhuset och väntar på att N ska komma ifrån Storfors. Det blev ett eftermiddagspass med massage idag, skönt att vara hemma lite under dagen och det passar så bra när N har sin träning i Storfors på kvällen också. I morse var jag på mitt fjärde besök hos kiropraktorn, idag är det första dagen det känns riktigt bra i nacken efteråt. Kanske börjar göra sin verkan? På fredag skulle jag få komma dit en extra gång för lite akupunktur.

Min sista kund idag var Emmis, det var härligt att få massera henne och prata lite. Skönt att få stri av sig själv ibland lite också ;) Hoppas vi ses snart igen min vän!

Nej nu är det nog dags att packa väskan och bege sig upp i verkligheten och invänta N. Man blir jämt lite istängd här nere i källaren efter några timmar.

SEMLA

Då var dagens semla uppäten! Den satt fint efter en dags knådande. Blev rätt sleten efter massagen jag fick så det är skönt att dagen börjar gå mot sitt slut. Fick min bok idag som jag beställde i fredags, 444 smarta tips till dig som säljer tjänster. Så nu har jag tagit plats i soffan och ska sätta mig och läsa en stund. Lite senare ska jag och N pallra oss ut på en skön kvällspromenad.





Tisdag

God morgon mina vänner! Tisdag idag, sitter i soffan och kikar lite nyheter. N och Alex har redan åkt till Storfors för ett träningspass. Även jag ska snart promenera mot badhuset så jag hinner träna innan jag börjar massera kl 12. Kl 13 ska jag få massage, guuud va bra! Det behövs, i morgon blir det lite akupunktur. Hjälp mig att bli bra! Tänkte att jag skulle börja träna min nacke lite i slutet på veckan, får se hur det går...

Tyson ligger och bokstavligen försöker krafsa sig ut genom dörren. Stackare, han vill ut. Släpper jag ut honom nu kommer han få vara ute hela dagen, inte så populärt tror jag.

Nej dags för att styra mot badhuset och gymmet! Bye bye!

Hej mina vänner! Hur har ni det på alla ♥ dag? Jag har det super bra. Sitter i soffan och kikar i lite gamla massagetidningar, finns så himla mkt att läsa nu som inte varit lika intressant förut. I morse blev det en lång och härlig frukost med russinbröd och varm choklad, vi har även varit ute på en härlig promenad i solskenet. Och vet  ni vad vi har gjort nu? Vi har släppt ut Tyson. Han fick följa med oss ut en sväng förut och fick väl ganska mkt mersmak, så nu är han ute alldeles själv. Hoppas han kommer tillbaks vår lilla tjockis!

N har tagit fram högrev och snart ska den ner i grytan, ikväll blir det alla hjärtansdag middag, jag och min underbare älskling! :) Idag är det verkligen sköna söndag. ♥




Härligt med levande blommor på bordet

Tyson på upptäcksfärd


FredagsMYS

Gud va skönt med fredag kväll!! Det har varit en bra dag på praktiken idag, 3 massager och tittat på Lars när han behandlat ett ryggskott, SMÄRTA. Idag har jag anmält mig till en intensivkurs i idrottsmassage som går av stapeln 3 dagar i juli nere i Malmö. En utbildning av Torbjörn Mårtensson som masserat många ut av Sveriges elitidrottare, kommer nog bli riktigt kul och framförallt lärorikt. Hoppas det inte är fullt bara!

Mitt hjärta står vid spisen och steker hemmagjorda hamburgare, han har även gjort egna pommes som är i ugnen :) Vi tog en tur till donken förut och köpte lite mcfeast dip, haha. Kommer bli fantastiskt gott :) Patrik och jag sitter i soffan och tar varsin öl, nu är det fredagsmys!!

Trevlig helg!


Morotskaka

Ingredienser

  • 3 st morötter
  • 0,75 dl mandlar
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösockerr
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl matolja
  • Glasyr

  • 100 g philadelphiaostt naturell
  • 0,5-1 dl florsockerr
  • e v. 1 tsk pressad citron
  • Skala och riv morötterna, fin hacka mandlarna och blanda i en bunke. Häll ner oljan i smeten. Tillsätt äggen och sockret, vispa med en elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner i smeten. Häll smeten i en smord kakform och grädda i 175 grader, nedre delen av ugnen i 45 minuter.

    Låt sedan kakan svalna innan glasyren läggs på.






    Viltskavsgryta

     

    • Ett paket viltskav/renskav/älgskav
    • Alpro soya / matlagningsgrädde
    • 1 msk tomatpuré
    • 1/2 gul lök
    • 2 morötter
    • En burk svamp, helst torkade trattisar :)
    • En skvätt balsamvinäger
    • En skvätt matlagningsvin om man har
    • Kryddor som salt, peppar, timjan plus vad ni vill!
    • Lite redning som potatismjöl eller maizena


    Hacka löken och fräs på den i en stekpanna, lägg sedan i den frysta viltskaven. Vänd på den fram och tillbaks och skrapa samtidigt loss det tinade lagret. Sen i med grädden och resten av ingredienserna! Godast är det med potatis eller mos till. Idag kokade jag morötterna någon minut med potatisen så den blev lite mjukare. Supöör.



     


    Kvällen

    Det har varit en härlig dag idag. Jag tycker verkligen om dagarna när jag har praktik hos Lars. Att man kan lägga upp dagen precis som man vill själv, man får så mkt mer motivation till att hinna med allt det där man vill. Ikväll har jag varit på Björkvallens IP och masserat ett gäng hockey tjejer innan deras träning. De verkar vara ett härligt gäng, kul med lite miljöombyte. Speciellt härligt med att det inte var det vanliga, en kund in en annan ut. Utan istället stå mitt i omklädningsrummet, skön musik och massa folk omkring en. Kul!

    Nu har älsk och jag käkat te och macka med en bit morotskaka till efterrätt :) Om en stund kommer Patrik hit och lånar Tysons säng inatt :) Ha en bra kväll gott folk!

    Torsdag

    Dagarna får sjukt fort, det är redan torsdag. Vad har jag gjort idag då? Vi gick upp skapligt tidigt så jag hann med och träna innan det var dags för den första massagen kl 10. Har även hunnit med en härlig promenad med Johanna och hennes söta hund Viktor, käkat viltskavsgryta och nu fick jag ett ryck så jag gjorde morotskaka. Fy fan va gott.

    På måndag ska jag och N till arbetsförmedlingen på starta-eget info, trodde inte jag skulle vara välkommen på AMS när jag fortfarande går i skolan, men det var jag :) Hoppas på att få prata med någon som kan hjälpa mig, nu ska det sökas bidrag! Spännande. Fick svar från Kroppsterapeuternas yrkesförbund idag också så nu är jag medlem som man får vara om man är certifierad massör! :) Verkar finnas en hel del vettigt med att vara medlem hos dem. Försäkringar och en massa annat bra.




    Tisdag

    Då var det redan tisdag. Helgen gick över lite för fort, men jag har haft det riktigt bra. Lördagkvällen blev kanon! Vi bjöds på middag och sedan blev det sång och gitarr hela kvällen. Ett härligt musikaliskt gäng som undehöll en ordentligt :) Alex som fyllde år såg ut att ha det bra hela kvällen och den grabben var en jävel på att sjunga kan jag lova, blev impad!

    Två dagar har redan gått denna praktikvecka. Jag har masserat lite granna och redan hunnit med massage och kiropraktor behandling för min nacke. Ikväll har jag varit med som praktikant i cirkelträningsgruppen så jag är lite sliten. Jäklar vad jag saknar gruppträning! Ett svettigt pass med våran fyslärare Anderas eller ett härligt cirkeltränings pass på friskis skulle inte sitta fel. Får nog göra mig ett besök på galaxen snart kanske.




    Födelsedagsbarnet :)




    Som sagt, det sjöngs :)





    Vi var bara väldigt fina.


    Lördag kväll

    Då har man svinat om för kvällen. Staffan och Claudia har varit här en stund och vi ska snart bege oss mot Alex. Där bjuds vi på middag och jag tror det kommer bli en riktigt härligt kväll! Tror det kommer bli kalas på hög nivå ;)  Dags att kila! Ha en fin lördag kväll mina vänner!

    Lördag

    Kom precis in från en härlig promenad med paps i Storfors. Följde med till byn när N skulle hit och träna. Igårkväll blev det klippstuga hemma hos oss i Krillehöla. Lena underbara Lena som alltid  ställer upp med sax och färg. Det var skönt att bli lite ompysslad efter en lång och dämpad dag. Så nu är både jag och N nyfriserade :) Samtidigt lagade vi käk som smakade fantastiskt gott måste jag säga, fläskfilip med rödvinsås och hasselbackspotäter, mumma! Lena och jag avslutade kvällen med The Notebook, en film som man kan se hur många gånger som helst.

    Våran frisör och våran käraste vän Lena åker till Australien om cirkus 2,5 vecka. Hon har nu bokat och ska ge sig iväg på äventyr på obstämd tid. "Jävlar va långthårig jag kommer bli" var Ns första reaktion. "Och du Elin kommer bli väldigt gråhårig!". Vi kommer SAKNA dig LENA!!






    Torsdag

    Dagarna har gått i ett den här veckan. Idag har jag haft några massager på förmiddagen sedan for jag och N in till KD för lite ärenden. Gjorde ett snabbesök hos Micke och Cathrine på egenvårdspoolen och hämtade lite piller samt lämnade ett papper. Blev ett besök på elgiganten så jag äntligen fick lämna in min dator också. Nu ikväll har jag varit med på två motionspass med friskvården, för överviktiga och för de med ryggproblem. Kul och se hur de går till, synd bara att de inte har instruktörer som peppar lite mer.

    Älsk hade köpt med sig semlor när han hämtade mig förut, SOM jag har längtat efter årets första semla ;) Nu ska jag krypa ner med mitt underbara hjärta och sova. Tyson är som livligast och far runt med en penna, han verkar inte vilja sova...




    Kvällen

    Godkväll mina vänner. Har precis vaknat efter en tupplur i soffan. Både jag och Staffan somnade som stockar efter maten. Känns att man har fått två behandlingar idag, först kiropraktorn och sen massage två timmar senare. Känner mig helt utslagen så det ska bli skönt att krypa ner snart. I morgon väntas en dag med 4 masager och träning.  Skulle bli väldigt glad om min nacke klarar av det utan att strejka. Ja jag vet att jag tjatar om min j-vla nacke, men det är typ den enda jag tänker på just nu.

    Nu är det dags att rulla upp bena över huvet och dra ut min ihopskrynklad erector spinae lite, det mår min nacke bra av ;) Natti natti!

    Tisdag

    Måndag - Vaknade av att jag kände mig 70 år äldre, stel som en 90 åring i både nacke och rygg. Kom inte hälften så långt när jag stretchade mot vad jag brukar. Huvudvärken kom sakta men säkert framåt lunch. Hade som tur var en låång och härlig lunchpaus så jag hann med en härlig promenad med älsk. På kvällen var jag med på vattengympa, var med som praktikant fast i vattnet. Tror faktiskt det gjorde gott för min nacke, vattnet var dock iskallt! Så bastun var nog den skönaste platsen på jorden efteråt :) Senare på kvällen åkte jag och N och hälsade på Staffan i hans nya lya, en riktigt mysig vindslägenhet.

    Idag då, klockan är kvart över 9 och jag har precis varit på mitt andra besök hos kiropraktorn. Han tyckte att det kändes lite mjukare i ryggen, skönt. Vet inte om jag tror på honom bara :p Snart ska jag åka till badhuset för att få mer massage av Lars. På begäran av Lars ska jag ställa in några massager och även cirkelträningen ikväll som jag skulle vart med på. Tror min nacke behöver vila efter all behandling.


    RSS 2.0