Morotskaka

Ingredienser

  • 3 st morötter
  • 0,75 dl mandlar
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösockerr
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl matolja
  • Glasyr

  • 100 g philadelphiaostt naturell
  • 0,5-1 dl florsockerr
  • e v. 1 tsk pressad citron
  • Skala och riv morötterna, fin hacka mandlarna och blanda i en bunke. Häll ner oljan i smeten. Tillsätt äggen och sockret, vispa med en elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner i smeten. Häll smeten i en smord kakform och grädda i 175 grader, nedre delen av ugnen i 45 minuter.

    Låt sedan kakan svalna innan glasyren läggs på.






    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0