Thaithai

Sitter här med en grisrosa näsa på balkongen och tar mig en kall Chang. Vi har haft en härlig dag på stranden och i poolen på eftermiddagen.. Vi var och köpte några spett med friterad krabba och vårrullar, tog ett glas kallt vitt vin och vi njöööt. Något så litet kan bli så jäkla gott här nere :) Det blev ingen svensk julmat igår, vi fastnade alldeles för länge på balkongen igår så det var proppfullt när vi kom dit. Idag har vi bokat bord så idag ska det bli käk :) Igår köpte vi två lucky balloon som vi släppte iväg, så fint så :) N hade inte så värst mycket lucky dessvärre, hans brann upp en liten bit upp i luften och for ner i havet ganska så snabbt.







Redo för en kväll i Ao Nang :)


Tror jag stött på världens sötaste tomte. Fick en massa slängpussar :)




Min lucky balloon ! Dom flyger så högt tills man inte ser dom längre.


Jul i Thai

Vi hade en annorlunda men underbar julafton igår. Kvällen var mycket trevlig med massa god mat, underhållning och den del lekar och utlottningar. N var givetvis frivillig på deras lekar och fick tillslut upp mig och på scen också. Och vi vann! :p Så nu ska vi ta en glas vin på balkongen, vårat pris från igår ;)

När vi kom upp till hotellrummet hade vi fått en liten minijuklapp på sängen och imorse hängde en julstrumpa på dörren med lite smått och gott, gulligt :) Nu blir det kortspel, N får storstryk som vanligt. Senare ikväll blir det hörhoppnigsvis lite julkäk!

Puss på er!





 


GOD JUL!

GOD JUL på er allihopa där hemma! Vi har haft en underbar dag på favoritön Poda. Om en timme ska vi kila ner till restaurangen där det väntas en stor julfest. De håller på att förebereda för fullt och jag tror det kommer bli en super kväll.

I morgon ska vi till en svensk restaurang och käka lite svensk julmat, vi kan inte låta bli. Visst för att vi älskar thaimaten men inget slår väl den svenska maten på jul? Ha en super mysig jul alla mina kära vänner.

Saknar er allihopa! Puss från oss.


Thai

Dagarna borjar ga alldeles for fort har nere nu. Brukar alltid vara sa, att den andra veckan gar mkt fortare an det forsta. Nar man val vant sig vid varmen och allt.. Det har varit en underbar dag idag. Spenderat dagen i solen pa Prah nang, ater igen :) Jag startade dagen med en harlig springtur pa stranden, sedan blev det en laang och harlig frukost, mycket sol pa stranden och dagens pad thai satt som en smack som vanligt ;)  N sitter i poolbaren och tar sig en kapten morgan, nagot han kan roa sig sjalv med. Ska snart kila upp till rummet och ta mig en dusch, haret ar stravt som vet inte vad av allt sallt.

Vi hade ett litet husdjur i duschen inatt, en liten krabba som N rakade ta med sig hem i ett jatte fint snackskal som han plockade. N tog givetvis val hand om honom med regelbundna duschar och hade som forslag att vi skulle mata honom med vara saffransskorpor som vi har med oss. Han fick folja med oss till havet igen i morse, N sucakde djupt av lattnad nar han fick komma till sitt kara hav igen ;p


Sondag i Thai

Dagarna gar fort har i Ao Nang.. Idag har vi tilbringat hela dagen pa Poda Ilsand, ett helt underbart stalle. Solen tittade fram lite mer an dom andra dagarna sa nu ar man lite matt efter en heldag pa stranden. Till Poda tar det ungefar 45 min med longtail batarna som finns har i Thailand. Jag ar sadar mattligt fortjust i att aka sma trabatar nar det vagar en del. Vilket det gjorde pa farden hem, vi var genomdrankta fast vi satt under det lilla taket. Inbilar mig att den ska valta och att vi ska bli av med alla vara vardesaker vi har med oss, vilket nog aldrig skuylle handa :p N har precis fatt storstryk i yatzy av mig pa balkongen :) Ar fardigduschat och smorjd, redo for att gora annu en kvall har i Krabi.

Det finns nog inget harligare, an att vakna lite smafrusen av ACn.. Kliva upp och ga ut pa balkongen och kanna doften och varmen av Thailand. Da mar man som bast har nere :) Idag vaknade vi 06.40 av ganska sa hog volym at Jingle Bells. For forsta gangen spelade dom musik till frukosten och hade antagligen inte sankt sen igar kvall. Lite val tidigt foir hela hotellet att vakna. Alsk och jag hade inget emot vackningen, men det marktes nere pa frukosten sen att det inte var lika populart av alla gaster :) Tank dom som aker hit for att slippa julen, vakna av hog julmusik fore kl 7 pa morgonen, stackare.

Det vantas en harlig fest har pa julafton, vi har fatt valt bord och dresskoden ar vitkladsel. Maste kopa mig en vitklanning. Ska bli en mycket trevlig kvall som jag ser fram emot. Ar lite smanojjig for hur jag kommer kanna mig utan min kara familj pa sjalvaste julafton. Men det kommer nog ga bra :)

Vi hors mina kara! Nu kallar balkongen och nagot kallt att dricka!





Dag 3 i paradiset

Hej mina vanner!

Vi har det lika harligt fortfarande. Idag har vi haft en riktig slappar dag vid poolen, vi har lyckats brant oss lite sa skuggan har varit favoritplats idag. Det har aven regnat en del under eftermiddagen. Mohaha tanker ni dar hemma, underbart skont tycker vi har i Thai :) Det ar skont nar det svalkar av lite, det haller anda inte i sig mer an en timme ungefar. Tror det har regnat en skvatt varje dag sen vi kom hit faktiskt.

N star i duschen och vi ska snart kila ner for att ata lite, vi korde ett litet traningspass nar det anda regnade under eftermiddagen. I morgon blir det favorit stranden Phra Nang igen, lagomt langt att aka. Nagon dag ska vi fa tummen ut och aka nagonstans dar vi inte har varit har i Krabi an, nat nytt maste vi se iar :)

Dags for lite mys pa balkongen :) pusss pa er!


iTHAIII

Jag maste saga att vi har det oforskamt bra har nere. Hotellet kunde inte ha blivit battre, frascht rum, stor balkong in till garden, precis som vi ville. Mysig restaurang och en litet fitness rum sa vi slipper svettas ihjal och springa pa stranden. Dom har biljetterna var som menade for oss :) Resan hit gick smidigt, inga skrikande ungar, fick sova 5 timmar i strack sa resan gick fort.

Ao Nang ar lika underbart som forra aret. Idag har vi njutit av varje sekunde pa underbara Prah Nang, en av varldens finaste strander sags det, jag tror dom.. Vi har absolut inget att klaga pa, men visst saknar vi our big family en gnutta. Famliy 5 ar nu ensamna har i Ao Nang, men vi har det underbart :) Kan nastan tro att vi kommer bli mer eller mindre stammis har i Ao Nang, det ar inte sista gangen jag reser hit iaf. Den grillade majsen pad thaien satt som ett smack idag ;)

Nu blire dusch och sen kila ner for lite kak och mys.
som sagt, vi har det oforskamt bra. Vi NJUTER!


Arlanda äntligen airport.

Då sitter man ÄNTLIGEN på arlanda. Dagen har gått fort, bussresan till sthlm gick på några minuter, kändes det som. På t-centralen träffade vi Emmis och avnjöt en myycket god suchi. Passa så bra att hon är här i Sthlm nu så vi hann ses innan det bär iväg :) Guu så bra!

Jag är sjuk taggad nu, det sprätter i hela kroppen. N och jag sitter och tar oss första semseter ölen, oups :) Gött vare :) Vi har några timmar att slå ihjäl här innan vi flyger. Vi kan inte checka in förns vid 9 heller.

Heejdå Sverige! Nu far vi till väääärmen:D

Söndag, då vare dags!

Jag hade en helt underbar dag igår. Vid halv 12 for jag till lokalen i stan där mormor skulle fira hennes 75 års kalas. Hjälpte till med massa mat och annat plock. Vi var över 40 st och det blev riktigt mysigt. Hon fick nog den finaste presenten man kan få i den åldern vid den här tidpunkten på året :) När vi hade ätit och förflyttat oss till sallongen släcktes det ner och in kom Kristinehamns lucia. Tror det rös i oss alla från knopp till tå, gud va fint det var! Dom var ett riktigt grymt luciatåg måste jag säga!

Efter all städning av lokalen åkte vi till Storfors en sväng, vi hade självklart glömt våra handbagage väskor där, plus att jag hade en påse som L skulle ha. Det blev en sväng på lussebandyn innan vi for hem och la oss.

Nej vet ni vad?  Nu måste jag packa min väska ordentligt. Allt ligger hullerombuller för jag har gått och bökat i den de sista dagarna. 12.40 går bussen mot Sthlm, där ska vi träffa Emma och äta lite mat med henne, och förhoppningsvis Holma också ! Vid 8 ikväll åker vi ut till Arlanda, 23.10 lyfter vi. Jiiiiihoo! I morgon klockan 16.00 lokaltid kan vi nog sätta oss vid poolkanten. GÖÖT DÄ! :)


En efterlängtad lördag

Då var hela skolveckan avklarad! :) Igår bestod dagen av väldigt mycket smärta för många av oss. Vaxa bikinilinjen och i armhålorna är inte alltid det minst smärtsamma för alla av oss.. Men kul var det! Himla kul måste jag säga att vaxa någon annan :) Blev ju super bra resultat. Vi färgade även varandras ögonbryn och ögonfransar, vilket var ett jäkla pill! Men det gick iaf bra.

Igårkväll bjöds det på julbord här hemma, Patrik, Martin & Marie var här. Det blev en hel del mat, som N hade kämpat med hela dagen. Janssons, köttbullar, julkorv, skinka, ägghalvor, lax, omelett... STORT plus för dig älsk :)

Nu är det dags att ta tag i discken, snart måste jag börja göra mig iordning för idag ska vi fira mormor som fyller 75 i morgon! Ska bli mysigt och skönt att få träffa alla innan vi åker.

Ha en bra dag!

fredag

Idag klev jag upp 04.40. Vid 5 stog jag och hackade lök till köttbullarna vi ska äta ikväll, har man resfeber då mån tro? Har hunnit med en hel del nu på morgonen. Ska snart kila bort till tågstationen och göra min lilla resa på 1h 40 min till skolan. Uuuh vad jag ska sova gott, hoppas jag. Lite lättare att sova när man gungar till söms ;p

Saknar min skrutt Linda. Ge mig lite mera tid tills söndag så vi hinner träffas tack!


Torsdag

Oj vad jag har mycket att göra. Hade jag inte haft en thailandsresa framför mig att jag antagligen legat ner och bölat just nu. Det har varit en bra dag i skolan, fortsatt med försäljningskursen idag. Fått pysslat med lite planering av marknadsföring. Vi hade även med ett foto på en vän, så skulle resten av klassen gissa ålder, yrke, intressen mm. Kuuul :) sen jag kom hem har jag suttit med mitt fördjupningsarbete i näringsläran. Ett desperat försök till att få godkänt i kursen känns det som. Min kära handledare tycker att 2,5 föreläsningsdag är omöjligt att ta igen, IN MY ***! Du är bara vrång och en stor mupp :) Har iaf gjort ett riktigt bra arbete, så det skulle vara jäkligt synd att inte få ett G när många andra inte ens tänker göra arbetet och kommer undan med det..

Har även hunnit slängt ner all packning i min resväska. Bara underkläder och nessesären kvar. Nu ska jag hoppa i duschen och sen nanna kudden. I morgon väntar ännu en fullspäckad dag. Vaxningskurs i skolan och julbord med nära och kära här hemma på kvällen!

Natti!


Onsdag

Idag har jag varit på processhandledning i skolan. vilket var mycket välbehövligt för min del. Jag missade desssutom förra gången så det var länge sedan nu. Jag har världens underbaraste grupp och världens underbaraste lärare. Skönt att lätta på sitt hjärta om hur man känner inför skolan och även sköna att lyssna på mina vänner i gruppen. Mona som vi har som "lärare" i processhandledning är helt fantastiskt. Hon ser allt så enkelt och gör att man själv gör det. Processhandledningen är något jag kommer sakna när jag gått färdigt skolan, något som alla klasser och skolor bör ha..

Idag har jag haft besök av Virre och Zeke :) Vi har lagat mat och masserat lite . Härligt at träffas efter så lång tid. Vi hörs knappt längre för båda här upptagna med sitt, men när vi väl ses känns det riktigt skönt. Det är så det ska va. Inga krav, bara härlig vänskap :)

Nu ligger jag i soffan och tar mig ett glas vin. VA? på en ONSDAG? Ja det var riktigt gott. Har varit stressiga dagar så jag tyckte jag förtjänade det ;p Snart ska jag göra iordning min mat inför i morgon, sen blir det sängen. Natti natti!



Tyson har funnit sig ett nytt bo :)


Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 100 g rumstempererat smör
  • 2 pkt saffran
  • 5 dl vetemjöl
  • 100 g mandlar
  • 1 rågad tsk bakpulver

Vispa ihop ägg och saffran. Tillsätt smör och socker, vispa det poröst. Häll i mjölet, mandlarna och bakpulvret och blanda till en ganska kletig smet. Dela i tre delar och lägg ut i tre längder på en plåt. Grädda i ugnen i 200 grader, 15 min. Ta ut plåten, låt den svalna och skär i bitar. Ställ sedan in plåten igen, 100 grader i ca 1 timme för att torka. Vänd på dom så snitt ytan ligger uppåt.  



Nu blir mormor glad :)


Tisdag

Hej godingar!

Idag har det varit julstök för fullt hela dagen. Vid 9 i morse åkte jag och N till KD, så nu är det alla klappar köpta som behövs innan vi åker. Spel, pussel och massa annat till barnen och våra päron :) Nu står N och slår in sina paket, jag håller på att göra saffransbiscotti som jag ska ge till min mormor. Hoppas dom blir ätbara :)

Jag fyndade även två påsar med stenar till Hotstonemassage, fan va härligt om dom fungerar bra! De var ju inte de finaste och bästa i formen men till jätte bra pris. Ska bli kul att prova! Det är fruktansvärt härligt med hotstonemassage må jag säga.



Natta

Har varit i Storfors ikväll och haft myskväll hos underbara Linda. Fått en massa pussar av lilla Tyra som stod och yla när jag kom innanför dörren :) Nu ska vi krypa ner i våran sköna säng, i morgon väntar Karlstad och julklappsshopping till alla barna!

God natt mina vänner!

avis

Avundsjuka är mer oförsonligt än hat.

Avundsjuka människor är inte avundsjuka därför att de själva mår dåligt, utan för att andra mår bra.

Lägg aldrig ner energi på att vara avundsjuk.
Det är just bara väldigt onödigt..  


Söndagkväll

Sitter och myser tända julljus i köket. Jag blev så mätt efter maten att jag inte orkade ta mig in till soffan :p Älsk och slängde ihop en wok med glasnudlar, kyckling, räkor och lite annat tjofs. Gööör gött blev det, en försmak inför thaimaten ;) OM jag kommer äta mkt mat :) Idag har dagen bestått av städning, tvättning och lite packning. Eller det har nog mest N som stått för det tråkiga, jag har packat och sen tog jag mig en tur till karlskoga för att hälsa på Bälla. Fick mig en rundvandring på Bofors Hotell, hon hade precis slutat när jag kom dit.

Har försökt att få in lite mera julstämning här i lägenheten, jag ska njuta av dessa små tomtar tills vi far. Men det känns ganska skönt att slippa all julstress, för den kommer nästan alltid förr eller senare. Men det ska vara intressant att "missa" allt det här innan julen, julafton och dagarna efter. På fredag ska jag och N iaf laga en massa julmat, för det GÅR bara inte att missa :) Sen har vi ju kommit på att det är väldans kul att laga mat också.

Ja ni kommer få höra på en vääldans massa tjat kan jag lova er. En HEL vecka har jag på mig att tjöta hål i huvet på er om THAILAND :) Gu så bra.

Dermanord

Nu har jag gjort en beställning ifrån Dermanord, det är bäst att passa på nu när man får lite förmånliga priser när man går i skolan. Det blev bl.a. lite nya rengöringsprodukter, en saltskrubb, alg- och lermask och en påfyllning av massageoljor. Vet inte riktigt om jag hinner få beställningen under nästa vecka, så jag vågade inte beställa nåt solskydd. Får ta mig en tur till Sofimar i KD och inhandla lite solkräm. Jag kan verkligen inte ha någon annan solkräm än dermanords i mitt ansikte, jag är en sån där som får tiotusen finnar av alla andra solkrämer...å sånt vill vi INTE ha när vi ska bli bruna och fina :) Dessutom sitter den mkt bättre än alla andra krämer med massa onödigt skit i.

En maaassa bra saker finns med Dermanord!

Endast vegetabiliska oljor och oftast ekologiskt odlade - inga Mineraloljor eller syntetiska oljor.

  • Djurförsök förekommer inte och hudvårdsserien innehåller inte animaliska ingredienser
  • Super duper rena! Har man använt Dermanord ett tag skulle man aldrig falla sig in att smörja in sig med massa mineraloljor som bara förstör..
  • Miljövänliga dessutom, även nästintill helt okologiska.






mys

En härlig myslördag har det varit idag. En sväng på gymmet, lunch hemma hos mami&papi, besök hos familjen Berg med alla goa barn, en middag med älsk här hemma. Hade hoppats på att få träffa min skrutt också, men det får bli en annan dag :) Nu ska vi faktiskt snart gå och lägga oss. JA vi är kvällströtta :p Vi har numera en katt som väcker oss vid 7 varje morgon. Ibland är han billig, men allt bra go. N har kämpat för att hålla honom vaken nu så han sover hela natten, har inte gått nåt vidare värst bra.


lördag

Nu är det bokat och klart mina vänner, på söndag om en vecka far jag och älsklingen till Thailand. SÅ jävla UNDEBART. Det sprätter i hela kroppen :) Efter att vi bokat stiger biljetten med 3000 drygt, vilken jävla röta att det inte var någon som bokade före oss. pjuh! Sa ju att det stog Elin&Niklas på dom :)

Det var ganska härligt att vakna i morse. Att ligga där i sängen, vakna vid 8 och vara utvilad. Veta att man har en fullspäckad vecka framför sig med några härliga dagar i skolan, vaxningskurs (kunde inte passat bättre nu:D:), julklappsköp, julbord, kalas för mormor och packa väskan :) Just nu är jag alldeles för pirrig för att sätta mig med skolarbete, men jag har en del som måste göras innan vi åker. Men det är ju en hel vecka kvar ;) Nu ska jag sätta mig och planera julklappar i stället.







Uj uj va vi ska mysa här på kvällarna :)


puh!

Sitter och har konstant bevakning på biljetterna till Thailand. När jag kikar nu så har dom sänkt biljetterna med 500.. Det står ju för tusan redan Elin och Niklas på dom där biljetterna. Får frestande meddelande av älsk.. "Tänk dig älsk att sitta där på stranden om en dryg vecka, med en grillad majs och pad thai till lunch"  JA TACK! Men vill mami att jag ska vara hemma så kan jag faktiskt inte åka. Näe då får det bli en resa till våran istället.

Nu ska jag ta mig en dusch, samla mina tankar och bege mig mot byn. hejdå!

Mmmmm :)

Thailand, Krabi.. 13 dec - 28 dec. 8000 kr per skalle på ett 4-stjärnigt hotel. Blir man inte liite sugen? Jag är otrooligt sugen. Fira jul i Thailand? Vore det något? Jag skulle inte klaga. Fira jul och nyår med famlijen lite senare.. Skulle iofs sakna mami på julafton något otroligt. Men det skulle väl gå att överleva om man får tillbringa 2 veckor i ett fantastiskt paradis med sin käraste.. 

Jajja.. Blir lite ivrig när jag hittar nåt bra. Om några timmar kanske jag inte vill nåt annat än att fira en låång och traditionell jul här hemma i Sverige :)

 


torsdag, en väldigt skön sådan :)

vilken UNDERBAR känsla att sitta här i soffan, nytränad, nybastad och FÄRDIG med certifieringen =) Guuuuu va gött. Har haft två underbara, dock otroligt nervösa, dagar i skolan. Nu är det bara att hoppas att det gick bra också, får provsvaret hemskickat om ca tre veckor. Hade tänkt att fira med lite mys ikväll, men en munter Niklas klev precis in genom dörren som vart utelåst hela dagen. Så vi får se hur det blir med den saken ;p

Har iaf käkat en god lunch med Elin på stan idag ♥ Dags dör lite käk igen tror jag, och ett försök att få min käre pojkvän på gott humör. Men han brukar inte vara så svårflirtad ;)


tisdag

Nu har jag krypt ner i soffan och tänker ignorera den stora bunten som jag borde titta igenom inför i morgon. N kommer snart hem och då ska jag göra en snabb genomkörare, har nämligen inte gjort en helkroppsmassage på flera månader och kom på att vi ska göra det på uppmasseringen imorgon. Borde kanske göra en idag ja.. 

I morgon gäller det, då smäller det, dagen med stort D, det stora provet vi har fasat över sen vi fick vårt kompendie i handen. I morgon ska hälsoterapeuterna i Sunne göra certifieringsprov i  klassisk massage. "Ta med er en frukt, men inte en för blöt en, för ni kommer inte ens få gå på toa". Jag som springer på toa titt som tätt nu när jag har börjat knapra i mig mina kosttilskott. Bra där!

Jag längtar bara tills detta är över. Jag vet inte om det kommer gå bra eller dåligt. Jag vet bara att det ska bli skönt att kunna koncentrera sig på någonting annat än denna certifiering. Jag har inte ro till att göra någonting annat för tillfället. Linnea i skolan idag, "Han räknar också ner dagarna där hemma så han kan få tillbaks sin fru" Jag förstår honom :) Det roliga är med mig att jag skulle kunna ligga här i flera timmar utan att plugga, men jag skulle inte kunna åka och göra nåt för det tycker jag inte att jag har tid med. Dålig jag är.


RSS 2.0