Viltskavsgryta

 

  • Ett paket viltskav/renskav/älgskav
  • Alpro soya / matlagningsgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 gul lök
  • 2 morötter
  • En burk svamp, helst torkade trattisar :)
  • En skvätt balsamvinäger
  • En skvätt matlagningsvin om man har
  • Kryddor som salt, peppar, timjan plus vad ni vill!
  • Lite redning som potatismjöl eller maizena


Hacka löken och fräs på den i en stekpanna, lägg sedan i den frysta viltskaven. Vänd på den fram och tillbaks och skrapa samtidigt loss det tinade lagret. Sen i med grädden och resten av ingredienserna! Godast är det med potatis eller mos till. Idag kokade jag morötterna någon minut med potatisen så den blev lite mjukare. Supöör.



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0